Team SIF - Moss FK 2-5, 18. april 2017: Kreshnik Krasniqi.

Tatt ut på Kosovo U21

Kreshnik Krasniqi (18) er tatt ut på U21-landslaget til Kosovo. En stor opptur for midtbanetalentet etter en trøblete sesong.

Annonse:

Kreshnik pådro seg en skade i menisken på treningsleir februar. Denne har han slitt med gjennom hele sesongen og tidligere i høst ble irritasjonen i menisken fjernet.

18-åringen er blitt gradvis faset tilbake i fotballtrening og nå kjører han fulle økter med A-laget. Mot slutten av en vanskelig sesong er det utvilsomt inspirerende å bli kalt opp i U21-landslagstroppen til Kosovo som skal ut i EM-kvalifisering mot Østerrike førstkommende fredag.

- Jeg er sykt glad på Kreshnik sine vegne. Han har et tøft år, men får nå en skikkelig opptur. Han reiser med gode treninger i beina og er så klar som han kan få blitt. Dette uttaket er stort for Kresh og viktig for klubben, sier toppspillerutvikler Kjetil Lundebakken.

- Det viktigste for Kresh etter den siste operasjonen i kneet var å gjøre en god opptrening og en enda bedre tilbakeføring til full trening. Vi satte oss et hårete mål om han skulle bli tatt til U21, men visste at det ville bli vanskelig. Kunsten var da å sette opp uker med riktig belastning på riktig nivå for at utviklingskurven skulle peke riktig vei - noe den har gjort.  Jeg vil også rose det fysiske apparatet i klubben, de har gjort en strålende jobb med han i opptreningen, sier Lundebakken videre.

U21-landslaget til Kosovo er i stor fremgang og ligger på 3. plass i gruppa bak Østerrikke og England.

Kreshnik Krasniqi debuterte for Hønefoss BK i Obosligaen allerede som 14-åring. Han er fremdeles den yngste som har spilt toppfotball i Norge.

 

Annonse fra Eliteserien: