IMG_7566

- Jeg ser kun fremover

Kreshnik Krasniqi er på vei tilbake i fotballtrening etter et inngrep i menisken. Nå jakter 18-åringen videre på gjennombruddet.

Annonse:

Den talentfulle midtbanespilleren har spilt 11 kamper for Team SIF denne sesongen, men har vært plaget med smerter i menisken helt siden treningsleiren i Spania i februar. Det har vært mye av og på og Kreshnik anser egentlig 2019-sesongen som delvis spolert.

- Jeg har ikke fått stabilitet på ting og det er blitt veldig halvveis i år. Utrolig irriterende, sier han.

For noen uker siden gjennomgikk 18-åringen en operasjon der irritasjonen i menisken ble fjernet. Nå er Kreshnik i sluttfasen av rehabiliteringen.

- Han vil fases inn i fotballtrening i løpet av de neste to ukene, forteller fysioterapeut Marius Hoel.

Det betyr at han vil være tilbake i spill denne høsten.

Snart med for fullt

- Jeg ser kun fremover. Jeg kommer til å starte rolig med halve økter i 1-2 uker, så er jeg med for fullt i innspurten, sier Kreshnik.

Han er fast bestemt på å komme sterkere tilbake etter også denne skaden. 16 år gammel røk Kreshnik korsbåndet i kneet, men han lot seg ikke knekke. «Kresh» returnerte på fotballbanen 11 måneder senere - sterkere og bedre enn før.

Den samme innstillingen og mentaliteten har han nå. 

Kreshnik spilte internkamp for A-laget i sommer.
Kreshnik spilte internkamp for A-laget i sommer.

- Da jeg røk korsbåndet sa jeg at jeg skulle komme sterkere tilbake. Jeg sier det samme igjen. Og når det skjer kan det gå fort, sier Kreshnik.

2019 startet bra for unggutten. Han trente regelmessig med A-laget og fikk spille flere treningskamper. Han nærmet seg et gjennombrudd. Så smalt det i Estepona.

Kreshnik måtte igjen bygge seg opp. I juni debuterte han på U21-landslaget til Kosovo og han var i trening med A-laget da Henrik Pedersen kom inn som trener. Men irritasjonen i menisken ble for stor. Det var som å spille med håndbrekket på og noen ganger låste det seg helt.

Tror på gjennombruddet

Nå gleder Kreshnik seg til å kunne vise treneren hvem han egentlig er som fotballspiller. 18-åringen mener selv han har kvaliteter som passer inn i spillestilen.

- Det kjennetegner min type fotball og passer meg perfekt. Henrik er veldig tydelig og det er veldig enkelt for en spiller å forholde seg til. Jeg liker måten han gjør ting på.

Kreshnik Krasniqi startet sin fotballkarriere i Heradsbygda utenfor Hønefoss. Han gikk senere gradene i HBK-akademiet og ble løftet opp på A-laget i ung alder. Allerede som 14-åring debuterte Kreshnik i Obosligaen for Hønefoss BK.

Han er fremdeles den yngste som har spilt toppfotball i Norge. Drømmen om å slå gjennom på øverste nivå er fremdeles like sterk. Han har avtale med SIF til sommeren 2020 - med opsjon på ett års forlengelse.

- Hvis jeg får tid og tillit så skal jeg få mitt gjennombrudd. Jeg skal vise at jeg fortjener det, sier en offensiv Kreshnik Krasniqi.

Annonse fra Eliteserien: