IMG_4007

- Veldig stort for meg

Kreshnik Krasniqi (17) har kjempet seg tilbake etter en alvorlig kneskade og spås en lys fremtid på fotballbanen. Nå belønnes midtbanetalentet med proffkontrakt til sommeren 2020.

Annonse:

- Det er veldig stort for meg. Jeg har jobbet lenge for dette og er stolt over hva jeg har fått til så langt. Nå skal håper jeg å gjøre det enda bedre fremover og utvikle meg som spiller hver dag i Strømsgodset, sier Kreshnik.

Det var et minneverdig øyeblikk for hele familien da avtalen ble signert på klubbhuset sent mandag kveld. Mamma Florije og pappa Xhevat var selv til stede da sønnen tok et skritt nærmere drømmen. Slik at de alltid har vært.

Da Kreshnik reiste fra Hønefoss til Drammen for drøyt to år siden, kom foreldrene etter noen måneder senere. De kjøpte leilighet på Fjell for å følge opp Kreshnik og gi ham trygghet i hverdagen. Alt for å hjelpe sønnen mot det langsiktige målet om en dag å spille ute i en av Europas største ligaer.

Men nå og i årene fremover er det Strømsgodset som gjelder for den talentfulle og drivende midtbanespilleren.

Kreshnik Krasniqi startet sin fotballkarriere i Heradsbygda utenfor Hønefoss. Han gikk senere gradene i HBK-akademiet og ble løftet opp på A-laget i ung alder. Allerede som 14-åring debuterte Kreshnik i Obosligaen for Hønefoss BK.

Han er fremdeles den yngste som har spilt toppfotball i Norge.


Kjempet seg tilbake

For litt to og et halvt år siden kom han til Strømsgodset. Kreshnik startet i 1. klasse på Drammen toppidrett og ble en del av vår rekruttstall. Han viste flott utvikling, men i mars i fjor pådro han seg dessverre en alvorlig kneskade. Kreshnik røk det meste i kneet - korsbånd, leddbånd og menisk. 

Det var et hardt slag for en 16 år gammel gutt og selvsagt mentalt krevende. Men i stedet for å grave seg ned, bestemte Kreshnik seg for å slå tilbake. Han lot seg ikke knekke.

11 måneder og mange treningstimer senere, like før seriestarten, gjorde han comeback. Måten «Kresh» har returnert på fotballbanen etter en så alvorlig skade er forbilledlig – rett og slett et eksempel til etterfølgelse.

Og nå fremstår han bedre enn noen gang. Kreshnik har imponert både for Team SIF i 3 divison og på økter med A-laget.

- Jeg har klart å jobbe meg tilbake. Jeg har fått god hjelp av Marius (Hoel) og trenerne. Med hjelp og støtte fra klubben og familien har jeg hele tiden hatt motivasjon til å komme sterkt tilbake, forteller den reflekterte 17-åringen.

Kreshnik i aksjon for Team SIF.
Kreshnik i aksjon for Team SIF.

Kreshnik har allerede markert seg for U19-landslaget til Kosovo og disse prestasjonene har generert interesse fra utenlandske klubber. Men han, familien og rådgiverne mener det er best å fortsette den videre utviklingen i Strømsgodset. Nå venter jevnlige treninger med A-laget fremover.

- Jeg valgte SIF fordi her får jeg tillit. Det har de også vist etter jeg kom tilbake fra skade. Jeg trives godt her, med skole, familie, venner og med hele klubben. Jeg føler dette er riktig valg for meg. Jeg er veldig fornøyd med Drammen og Godset, sier Kreshnik videre.

En annen viktig faktor er klubbens uttalte mål og tydeligere ønske om å løfte frem unge spillere. Kreshnik føler alt ligger til rette og nå er det opp til han selv å legge ned den jobben som må til.

- Jeg har et veldig godt inntrykk av BP og resten av teamet. De vil satse på unge spillere og det gir mye motivasjon. Jeg mener det er sunt med økt konkurranse, og det vil bare gjøre meg bedre, sier Kreshnik.

Dedikasjon og innstilling

Det er leder for utvikling og samfunn, Lage Sofienlund, som har kjørt samtalene med Kreshnik og hans nærmeste rådgivere og fått på plass avtalen. Det har vært en konstruktiv og god prosess.

Sofienlund mener Kreshnik er eksponent for mye av det som klubben ønsker å få frem i våre talenter. Ikke minst hvordan gutten har kommet styrket ut av en veldig tøff periode for han personlig, en erfaring som vil hjelpe ham til å ta nye steg på banen.

- Det som har imponert meg aller mest med Kreshnik er hvordan han taklet den motgangen med stygg kneskade. Han jobbet seg tilbake og var tilbake på fotballbanen før noen kunne håpe. Det viser hvilken dedikasjon og innstilling som bor i gutten når han klarer å jobbe så godt i så tøffe perioder, sier Sofienlund.

Han roser videre det arbeidet som trenerduoen Vitor Gazimba og Kjetil Lundebakken har gjort med Kreshnik og resten av gutta i rekruttstallen. Det er videre etablert et fruktbart samarbeid opp mot A-laget – en bru som er helt avgjørende for at Godset kan drive god og effektiv spillerutvikling også i fremtiden.

- Kreshnik har de egenskapene som skal til for virkelig å bli en god fotballspiller og vi gleder oss til å følge hans videre utvikling her i Godset. Jeg tror dette kan være en lysende fremtid, sier Lage Sofienlund.

Kreshnik Krasniqi reiste tirsdag til Kosovo for å være med på treningssamling med U19-landslaget. I neste måned spiller han EM-kvalifisering.

Annonse fra Eliteserien: