Stenevik har signert ut 2024

Godset-talentet Halldor Stenevik (21) har skrevet under på en ny langtidskontrakt med klubben – ut 2024-sesongen.

Annonse:


I fjor sommer forlenget hele seks Strømsgodset-spillere sine avtaler, noe som er utrolig viktig for å sikre kontinuitet og stabilitet i laget. Arbeidet med å bygge klubben for fremtiden fortsetter med uforminsket styrke i år.

Flere av våre talentfulle unggutter er i rivende utvikling og disse gutta skal satses på fremover. For en uke siden forlenget Ole Kristian Enersen (18) sin kontrakt med Strømsgodset ut 2024. Nå gjør brennhete Halldor Stenevik det samme. Kantspillerens forrige kontrakt utløp sommeren 2022.

Gutten fra Austevoll utenfor Bergen er henrykt over å skrive under på en lengre kontrakt med SIF. Han kom til Drammen foran 2019-sesongen og styrer nå mot sitt definitive gjennombrudd i Eliteserien.

Da ledelsen i SIF la frem kontraktsforslag var ikke Halldor i tvil et sekund.

Halldor i godt driv mot VIF i forrige kamp.
Halldor i godt driv mot VIF i forrige kamp.

Vil gi noe tilbake

- Jeg har veldig tro på det som skjer i klubben nå. Vi har en vanvittig fin spillergruppe som har vist gode taker i starten av sesongen og jeg har også lyst til å gi noe tilbake til klubben. Å ha en lang avtale ser jeg på som utelukkende positivt, i hvert fall når du har tro på det som skjer, sier 21-åringen som har 46 aldersbestemte landskamper for Norge.

- Hva er grunnen til at du presterer så bra nå?

- Jeg har fått tillit og tatt vare på sjansen. Så synes jeg at vi har fått veldig gode relasjoner på høyresiden og det er rett og slett veldig gøy å spille fotball om dagen. Det var kjekt å vikariere på backen også, men det er deilig å få ut potensialet sitt som høyrekant.

- Du har også hatt din dose motgang. Hva har du tatt med deg fra det?

- Utrolig mye læring. Jeg er blitt mye bedre fysisk og sterkere mentalt. Motgang blir du bare sterkere av, svarer Halldor Stenevik.

Se intervju med Halldor her:


Funnet roen i Drammen

Trenerteamet skryter av mentaliteten til unggutten og evnen hans til å fokusere på det han får gjort noe med. Halldor tar de fleste utfordringer på strak arm.

- Det er bare deg selv å klandre om du ikke gjør det bra nok. Jeg har alltid vært hard med selv og jeg har lykkes med det frem til nå, sier Strømsgodsets nummer 19.

Halldor Stenevik peker på prestasjonsmiljøet i SIF og høy trivselsfaktor som årsaker til at han vokser – både som spiller og menneske.

- Jeg trives veldig godt med den spillergruppen som er her. Vi er en fin gjeng. Og Drammen er en fin by å bo i. Jeg har funnet roen her, sier lysluggen.

EIR05384.jpg
Halldor Stenevik sprudler i Strømsgodset. Her etter scoringen mot Rosenborg.
I et intervju med Godset Media tidligere denne uken kom hovedtrener Håkon Wibe-Lund med rosende omtale av Halldor Stenevik. Han karakteriserte 21-åringen som en DNA-spiller for Strømsgodset.

- Han er modig, han er voldsomt energisk i spillet sitt begge veier, han er flink til å utfordre motstanderen, samtidig er han løpssterk og god i presset og gjenvinningsfasen, sa Wibe.

- Her har vi en gutt som møter blid på jobb hver eneste dag og jobber knallhardt for å bli bedre. Han gir av seg selv til gruppa, bidrar positivt i miljøet og setter alltid laget foran seg selv. Halldor er lærevillig, han er ekstremt oppgavefokusert og han forstår laget, sa treneren videre.

Identitet og kontinuitet

Wibe-Lund gleder seg over at Stenevik skal være med videre på reisen i Godset og ta nye steg på banen. Han mener Halldor har alle forutsetninger for å utvikle seg videre i klubben og senere bli moden for større utfordringer.

- Strømsgodset har over mange år vært kjent som en klubb som utvikler mennesker og fotballspillere. Det gleder oss at vi nok en gang er i ferd med å få frem mange unge spillere med potensial for større oppgaver, og klubbspillere som viser vei og leder de unge opp og frem. Identitet, kontinuitet og langsiktighet legger til rette for en ny satsning i Godset, sier Håkon Wibe-Lund.

- Det at våre unge spillere ønsker å forlenge sine kontrakter betyr at de ønsker å være en del av dette prosjektet, og de ønsker å identifisere seg med det vi gjør her. Det samme gjelder den etablerte delen av gruppa. I Strømsgodset skal vi være modig, ekte og samlende. Vi skal bygge klubb og sammen skal vi reise oss, sier en entusiastisk hovedtrener.

Annonse fra Eliteserien: