- En DNA-spiller for oss

Halldor Stenevik (21) har hatt en imponerende sesongstart. Trener Håkon Wibe-Lund fullroser den unge kantspilleren.

Annonse:

Tre år etter at Austevoll-gutten ble presentert som Strømsgodset-spiller, er han i ferd med å få sitt gjennombrudd i Eliteserien. Det ble riktignok en god del kamper for Halldor i fjor, men denne sesongen har han løftet nivået enda et knepp opp.

Lagkamerat Johan Hove sa det så fint i vinter: I år er det Halldor sin tur til å få gjennombruddet.

21-åringen ble matchvinner hjemme mot Rosenborg. Han scoret og sikret poeng i derbyet mot MIF.  Sånn blir du populær av i Drammen.

Halldor har jevnt over levert varene i 2021 – og spesielt hjemme på Marienlyst. Nå sist mot Vålerenga var han en ordentlig plageånd for gjestenes venstreback i godt samspill med Johan Hove og Lars Vilsvik.

Halldor er ikke bare driblesterk og kreativ i sitt spill, han er en av de beste gjenvinningsspillerne i Eliteserien. Han har vunnet ballen 13 ganger i siste tredjedel – nest flest av alle spillerne i ligaen. Offensivt har Halldor skapt sju målsjanser for SIF så langt i tillegg til de to målene.

Håkon Wibe-Lund er strålende fornøyd med Halldor Stenevik.
Håkon Wibe-Lund er strålende fornøyd med Halldor Stenevik.

- Halldor er en DNA-spiller for Strømsgodset. Han er modig, han er voldsomt energisk i spillet sitt begge veier, han er flink til å utfordre motstanderen, samtidig er han løpssterk og god i presset og gjenvinningsfasen, sier Håkon Wibe-Lund.

En lagspiller

Han prater videre om verdiene til SIF – modig, ekte og samlende, og hvordan Halldor Stenevik lever ut disse i praksis.

- Her har vi en gutt som møter blid på jobb hver eneste dag og jobber knallhardt for å bli bedre. Han gir av seg selv til gruppa, bidrar positivt i miljøet og setter alltid laget foran seg selv. Halldor er lærevillig, han er ekstremt oppgavefokusert og han forstår laget, forteller SIFs trener videre.

Halldor Stenevik har lenge vært et stort talent. Han står med 46 aldersbestemte landskamper og det var store forventninger til gutten i Brann. Men han måtte til SIF for å ta ut potensialet sitt. Heller ikke her gikk det til himmels. Den første sesongen ble det kun fem kamper, hvorav to fra start. Et utlån til Sogndal ble heller ingen suksess. Halldor slet med idrettsbrokk og mistet hele høstsesongen.

Men han lærte mye av motgangen og brukte skadeperioden til å bygge seg opp fysisk. Halldor er nok et eksempel på en spiller som måtte vente litt på oppturen.

Sterk høyreside

- Halldor har vært tålmodig. Han har måtte spille i uvante posisjoner, men alltid tatt utfordringen. Det har aldri vært noe klaging, alltid fokus på det han får gjort noe med. Halldor en skikkelig fin gutt og de er det mange av i SIF nå. Det er kult å se at de vokser frem, sier Wibe-Lund.

- Hva forventer du av Halldor fremover?

- Han har stigning hele veien i prestasjonene. Nå skal han få tid til å nyte utviklingen sin litt, og så forventer jeg at han holder seg i den flyten der. Han kan bli enda råere til å plukke målpoeng. Jeg ser egentlig ikke så mange begrensninger for Halldor.

Høyreside med Halldor Stenevik, Johan Hove og Lars Vilsvik har tidvis imponert stort denne sesongen. Det ser ut som god, gammel SIF-årgang.

- På høyresiden vår er det et veldig høyt relasjonsnivå. Det minner meg veldig om 2015, med Vilsvik, Nana og Storflor. Nå har kreatøren Vilsvik fått noen nye lekekamerater i Johan og Halldor og det hele ser veldig bra, sier en av SIFs to hovedtrenere.

Halldor Stenevik har imponert denne sesongen. Her passerer han en MIF-spiller forut for scoringen i Ælv Classico.
Halldor Stenevik har imponert denne sesongen. Her passerer han en MIF-spiller forut for scoringen i Ælv Classico.

 

Annonse fra Eliteserien: