Nå smiler Halldor igjen

Halldor Stenevik mistet halve fjorårssesongen på grunn av idrettsbrokk. 20-åringen har vokst på motgangen og nå føler han seg klar til å vise hva han er god for i SIF-drakta.

Annonse:

Midtbanetalentet fra Austevoll utenfor Bergen signerte for Strømsgodset sommeren 2018 – et halvt år senere var han offisielt SIF-spiller. Halldor har spilt på alle U-landslag fra G15 til G19, totalt har han 46 aldersbestemte landskamper, og det var naturlig nok forventninger til den driblesterke kantspilleren da han ankom Drammen.

Men den første sesongen i blått ble en nedtur for unggutten. Det ble lite spilletid i vårsesongen og i forbindelse med EM-sluttspillet for G19 fikk han første føling med det som viste seg å være idrettsbrokk.

Halldor ble utleid til Sogndal på høstsesongen, men skaden ødela det oppholdet.

I dette intervjuet prater 20-åringen om det trøblete fjoråret, hvordan han har vokst på motgangen og hvordan han ser på fremtiden.


- Jeg har absolutt vokst på de seks månedene her – både som person og fotballspiller. Jeg føler jeg er blitt mer moden, utenfor banen og på banen. Jeg tåler mer nå, sier Halldor.

I vinter har han bygget seg gradvis opp og den siste måneden har Halldor vært helt skadefri. For første gang har han vist seg ordentlig frem for Henrik Pedersen.

- Målet mitt for 2020 er å spille mest mulig og hjelpe laget til å ta mange viktige poeng – forhåpentligvis få en bedre sesong enn i 2019. Jeg ser veldig frem til å sparke i gang sesongen, sier Halldor.

- Jeg kommer mer og mer inn i spillestilen til Henrik. Jeg har den motoren som skal til for å spille under Henrik og vil gjøre mitt absolutt beste for å spille.

Halldor Stenevik opplever en intens og krevende treningshverdag i Strømsgodset, men samtidig er det inspirerende å være en del av en tropp som i stadig utvikling.

- Jeg opplever treningshverdagen som positiv og krevende. Jeg er sikker på at vi kommer til å få masse energi av det når det nærmer seg seriestart. Vi trener med veldig høy intensitet i alt vi gjør, ofte to ganger om dagen. Vi har noe godt på gang, sier kantspilleren.

- Vi har fått stabilitet i laget. Alle vet hva alle skal gjøre og alle har troen på at vi kommer til å gjøre det bra. Vi er godt trent, vi har et ungt og sultent lag og jeg synes det ser bedre ut for hver uke som går. Jeg tror vi virkelig kan bite fra oss i år.

Annonse fra Eliteserien: