Kampdag: SIF - Sarpsborg 08

Les deg opp foran kveldens kamp og se hvem som er i troppen her.

Annonse:

Kjøp billett til kveldens kamp på Marienlyst her.

I kveld er det duket for årets niende seriekamp hjemme på Marienlyst - der vi nå står med seks kamper uten tap. Vi gleder oss nå til en ny kamp foran egne supportere.

Samtidig har vi mye å revansjere mot Sarpsborg 08, etter braktapet på deres hjemmebane i juni. Det kan i den sammenheng nevnes at begge de to siste oppgjørene mellom lagene har endt med storseier til hjemmelaget, for i september i fjor slo vi østfoldingene 5-0 på Marienlyst i den første kampen etter at koronarestriksjonene ble hevet.

Se høydepunktene fra fjorårets oppgjør her.


Grilling på GU-tribunen

I forbindelse med kveldens kamp tester vi ut salg av burgere bak KIWI-tribunen, der GodsetUnionen holder til. Sammen med burgeren blir det også mulig å slukke tørsten med alkoholfritt øl.

Tidligere i uka ble kvalitet på både grill og burgere testet ut av smaksdommerne Gustav Valsvik og Herman Stengel - som begge var svært fornøyd med herligheten.

Kveldens motstander

Sarpsborg 08 ligger 11. plass, tre poeng og fire plasser bak oss. På bortebane har de notert seg for tre seire og fire tap på sju kamper. Deres toppscorer denne sesongen er tidligere SIF-kaptein Mikkel Maigaard, med seks scoringer. Bak følger Tobias Heintz og Guillermo Molins med fem hver.

Forrige runde stilte Sarpsborg 08 med følgende lag i 0-2-tapet for Lillestrøm på hjemmebane (4-2-3-1): Simen Vidtun Nilsen - Eirik Wichne, Bjørn Inge Utvik, Jørgen Horn, Joachim Soltvedt - Anton Salétros, Serge Junior - Steffen Lie Skålevik, Jonathan Lindseth, Tobias Heintz - Guillermo Molins.

Her blir det imidlertid flere endringer til kveldens kamp. Jonathan Lindseth har meldt overgang til bulgarske CSKA Sofia, mens både Jørgen Horn og Anton Salétros har karantene etter å ha blitt utvist mot Lillestrøm. Samtidig er midtstopper Anton Skipper tilbake etter å ha sonet karantene sist, mens de to nysignerte midtbanespillerne Simon Tibbling og Victor Torp begge er aktuelle for å debutere for klubben etter at overgangsvinduet åpnet på mandag.

Brunes og Danso klare for SIF

Tidligere denne uka ble som kjent de to lovende ungguttene Jonatan Braut Brunes (22 i dag) og Emmanuel Danso (21) klare for Strømsgodset - to spillere vi gleder oss til å videreutvikle hos oss. Våre to nye tilskudd er imidlertid ikke spilleklare riktig ennå. Jonatan er som tidligere nevnt utilgjengelig grunnet en infeksjon etter gjennomgått koronasykdom tidligere i år, mens Danso ikke er formelt spilleklar.

Jonatan Braut Brunes kommer til oss fra Lillestrøm, og har signert en avtale med Strømsgodset ut 2025-sesongen. Denne sesongen har han vært på utlån til Start, der han har scoret 12 mål på 15 kamper, og 22-åringen kommer til oss som toppscorer i OBOS-ligaen.

Emmanuel Danso kommer vederlagsfritt til Strømsgodset etter at kontrakten med franske Lyon utløp tidligere i sommer. Der har midtbanespilleren hatt sin kamphverdag med B-laget, mens han frem til koronavirusets utbrudd trente jevnlig med storklubbens førstelag.

Les mer om Jonatan og Danso i lenkene til høyre.

IMG_1564 2.jpg

Her er troppen til kveldens kamp:

1. Viljar Myhra
40. Morten Sætra

3. Sondre Fosnæss Hanssen
4. Thomas Grøgaard
5. Niklas Gunnarsson
26. Lars Vilsvik
30. Fabian Holst-Larsen
71. Gustav Valsvik
82. Eirik Blikstad

6. Ipalibo Jack
8. Johan Hove
10. Herman Stengel
17. Tobias Gulliksen
18. Ernest Boahene

7. Halldor Stenevik
9. Fred Friday
11. Kristoffer Tokstad
84. Ole Enersen

Strømsgodset - Sarpsborg 08 har avspark 18:00 og kampen sendes på discovery+ og Eurosport Pluss 3.

Annonse fra Eliteserien: