Danso (21) klar for Strømsgodset

Tidligere Lyon-spiller Emmanuel Danso har i dag signert en kontrakt på to og et halvt år med Strømsgodset.

Annonse:

Emmanuel Danso har allerede trent noen økter sammen med laget, og i dag signerte midtbanespilleren kontrakten som gjør ham til Strømsgodset-spiller ut 2024.

Ghaneseren er nok et ukjent blad for de aller fleste, men har tre og halvt år bak seg i systemet til den franske storklubben Lyon. Her hadde han sin kamphverdag med B-laget, mens han i perioden før koronaviruset slo til trente jevnlig med A-laget. Da måtte, slik vi også fikk kjenne her, gruppene trene separat, og Danso mistet sin treningshverdag med A-laget.

Det gjorde at han ønsket å søke nye utfordringer da kontrakten med Lyon gikk ut i sommer. Han har hatt flere tilbud, men har brukt god tid på å finne det han mener er riktig klubb for han å utvikle seg videre i.

Da falt valget på Strømsgodset. Som ung ghaneser kjenner han til tidligere SIF-helter som Mohammed Abu, Nana Boateng og Adam Larsen Kwarasey - også hjelper det godt på at hans gode venn Ernest Boahene allerede er i klubben. Etter gode referanser har han blitt overbevist om at Strømsgodset er riktig klubb for han.

- Jeg er glad for å bli en del av denne klubben og dette laget. Det føles veldig godt å være her, sier den unge midtbanespilleren.

IMG_1557.jpg

Danso trives aller best i den dype midtbanerollen, som en 6er, og beskriver seg selv som en spiller som elsker å ha ballen i beina.

- Jeg vil beskrive meg selv som en spiller som elsker å ha ballen, og distribuere pasninger med både høyre og venstre fot. Jeg er en 6er, sier Denso om seg selv.

Med andre ord samme rolle som landsmannen Mohammed Abu en gang hadde i Strømsgodset - med draktnummer 20, samme nummer som Danso kommer til å spille med i SIF-drakta.

- Jeg må være meg selv, men det føles godt å følge stegene han har tatt, sier Danso om landsmannen.

Leder for sport og spillerlogistikk Jostein Flo er strålende fornøyd med å ha fått på plass Emmanuel Danso, i tillegg til Jonatan Braut Brunes, som også signerte for Strømsgodset i dag.

- Danso er en spennende midtbanespiller med god fremdrift i pasningsspillet sitt. Han er rolig og klok med ball i beina, og passer godt inn i vår spillestil. Vi er godt fornøyde med å få han på plass, og gleder oss til å følge utviklingen hans fremover, sier lederen for sport og spillerlogistikk.

Vi ønsker Danso hjertelig velkommen til Strømsgodset!

Annonse fra Eliteserien: