Forlenger avtalen med SIF

Kreshnik Krasniqi (19) takker nei til et tilbud fra Sheffield United og forlenger i stedet kontrakten med Strømsgodset frem til neste sommer.

Annonse:

Midtbanespilleren har tatt store steg det siste året og 19-åringen er nærmere en plass på SIF-laget enn noen gang. Mot Viking sist kom Kreshnik innpå og viste at han har noe å fare med på dette nivået.

Nå forlenger unggutten avtalen med mål om å spille seg inn på laget. Begge parter er enige om at ett års forlengelse er hensiktsmessig i denne omgang, med intensjon om lengre samarbeid hvis alt klaffer.

- Jeg velger å bli her fordi jeg føler jeg har tillit. Jeg har jobbet hardt og lenge for denne muligheten og jeg er veldig glad for å skrive på ny kontrakt, sier Kreshnik.

Premier League-klubben Sheffield United har vist interesse for Hønefoss-gutten og han har til og med vært der borte og sett på forholdene. Klubbene har vært i dialog en stund, men Kreshnik landet til slutt på at han ønsker å fortsette karrieren her i Drammen.

- Jeg ønsker å spille så mye som mulig. Målet mitt er å bli en start 11 spiller. Jeg har vist at jeg har nivået inne og nå gjelder det å ta vare på de sjansene jeg får, sier midtbanespilleren med U21-landskamper for Kosovo.

Sportssjef Jostein Flo bekrefter at han har vært i samtaler med Sheffield United over en periode.

- Det har vært konstruktiv dialog over tid. Vi ville ikke nektet ham en slik overgang, men vi er veldig glad for at Kreshnik blir her. Han har utviklet seg mye dette året og nærmer seg nå en plass på laget. Kreshnik har et stort potensial som vi skal hjelpe han med å få ut her hos oss. Jeg liker innstillingen og mentaliteten hans. Kreshnik vet hva han vil, sier Flo.

Som 16-åring var han ute i 11 måneder med en korsbåndskade. I fjor var det nye måneder på sidelinjen med en skade i menisken. Kreshnik har hatt sin dose motgang i ung alder, men alltid kommet tilbake. Motgangen har også gjort ham sterkere mentalt.

Kreshnnik trives i Godset.
Kreshnnik trives i Godset.

Det siste året har Kreshnik vært helt skadefri og dermed har han også fått den stabiliteten som er nødvendig for å vokse.

- Det har gått gradvis fremover. Nå har jeg hatt et helt år som jeg jobbet meg i form. Jeg løper mer enn før, det går fortere både i beina i hodet og jeg føler meg sterkere. Og nå kommer også tilliten, sier han.

I et tidligere intervju på godset.no fortalte Kreshnik at han trives med spillestilen til Henrik Pedersen og kravene som stilles.

-Det er krevende her, men det hjelper meg frem mot mitt fremtidige mål, sier Kreshnik.

Som 14-åring debuterte han for Hønefoss BK i Obos-ligaen. Han er fremdeles den yngste som har spilt toppfotball i Norge.

Sportssjef Jostein Flo og Kreshnik Krasniqi etter at kontrakten ble signert.
Sportssjef Jostein Flo og Kreshnik Krasniqi etter at kontrakten ble signert.

 

Annonse fra Eliteserien: