Før kampen: Godset - Sandefjord

Her er alt man trenger å vite før kveldens kamp mot Sandefjord.

Annonse:
Asset 1 Asset 2
1
Myhra


26
Vilsvik
5
Gunnarsson
70
Fosnæss Hanssen
Substituted out 90'
14
Mickelson


8
Hove
Substituted out 88'
Goal 18'
42
Ipalibo
20
Maigaard
Goal 54'


11
Tokstad
Substituted out 79'
88
Salvesen
Goal 52'
10
Mawa
Innbyttere
40
Sætra
2
Leifsson
Substituted in 90'
80
Nyhagen
17
Gulliksen
92
Krasniqi
64
Pop
19
Stenevik
Substituted in 79'
58
Hammershaug
9
Mølvadgaard
Substituted in 88'
Innbyttere
  • 40
    Sætra
  • 2
    Leifsson
    Substituted in 90'
  • 80
    Nyhagen
  • 17
    Gulliksen
  • 92
    Krasniqi
  • 64
    Pop
  • 19
    Stenevik
    Substituted in 79'
  • 58
    Hammershaug
  • 9
    Mølvadgaard
    Substituted in 88'

Se intervju med Henrik Pedersen foran kampen mot Sandefjord her:


Sist gang vi møtte Sandefjord på Marienlyst var i 2018, da vi vant 2-0 etter scoringer fra Marcus Pedersen og Amahl Pellegrino i Tor Ole Skullerud sin siste offisielle kamp som SIF-trener.

Av dagens spillere er det kun Herman Stengel og Jonathan Parr som spilte den kampen, mens Lars Vilsvik og Kristoffer Tokstad satt på benken. Både Herman og Parr er som kjent ute med skade, og det betyr at ingen av de som var i aksjon sist Sandefjord gjestet Marienlyst er med i kveld.

Sandefjord har også gjort store forandringer i spillertroppen siden kampen for drøye to år siden – og har kun to spillere fra den kampen som også har seriekamper for dem i årets sesong: Lars Grorud (9 kamper) og Enric Vallés (4 kamper). I tillegg var George Gibson (9 kamper) på benken.

Lars Vilsvik tok i oktober 2017 rekorden for flest eliteseriekamper for Strømsgodset, da han spilte sin eliteseriekamp nummer 206. Med spilletid i kveld bikker han 270 kamper – hele 65 (!) foran nummer to på lista, Øyvind Storflor.

Han står også med 318 offisielle kamper for klubben – og med spilletid i dag vil det kun være ti kamper opp til Tor Alsaker-Nøstdahl og Inge Thun, som deler klubbrekorden med 329 offisielle kamper.

Etter tolv serierunder er det bare tjue spillere, derav åtte målvakter og tolv utespillere, som har spilt samtlige minutter så langt i år. Blant dem finner vi Viljar Myhra og Lars-Jørgen Salvesen. Det er imidlertid kun tre midtbane- og angrepsspillere på lista, der Bodø/Glimt-duoen Patrick Berg og Ulrik Saltnes er de eneste som holder Salvesen med selskap.

Kveldens motstander har forøvrig én mann på denne lista – målvakt Jacob Storevik.

Se intervju med Viljar Myhra foran kampen her:


Mot Bodø/Glimt sist scoret Moses Mawa sitt fjerde mål for sesongen, og det gjør han til vår toppscorer. Flest målpoeng har Mikkel Maigaard og Lars-Jørgen Salvesen med sju, der Mikkel har tre mål og fire assists, mens «Salve» har to mål og fem assists.

Moses står uten assists så langt i år – men angriperen har til gjengjeld vært tredje siste Godset-spiller på ball ved fire anledninger, og har med det vært involvert i halvparten av scoringene våre denne sesongen. Øverst på den lista har vi Mikkel, som har vært involvert i ti scoringer.

Ingen av dagens spillere i de to klubbene har fortid hos dagens motstander – men i trenerteam og administrasjon er det imidlertid noen som møter gamle kjente. Vår assistenttrener Ronny Holmedal tilbrakte ni år i Sandefjord før han ble en del av vårt trenerteam foran 2019-sesongen, mens Espen Bugge Pettersen, nå daglig leder i Sandefjord, spilte 124 kamper for Strømsgodset mellom 2015 og 2018.

Kveldens kamp har avspark 18:00. For de som ikke er blant de 200 heldige denne gangen vises kampen på Eurosport Pluss, Eurosport Player og dplay.

Annonse fra Eliteserien: