– Har troen på at vi kan slå hvem som helst

To dager før hjemmekampen mot Sandefjord tok vi en prat med mannen som har stått for flest redninger så langt i årets eliteserie.

Annonse:

Viljar Myhra har stått støtt de første sju ukene av denne noe spesielle sesongen, der han for alvor har tatt opp hansken etter fjorårssesongen. Etter tolv serierunder er telemarkingen også den målvakten i hele Eliteserien med flest redninger.

– Det visste jeg faktisk ikke. Det har blitt litt å gjøre, og det er gøy for en keeper det, men som lag ser vi på hvordan vi kan forhindre at vi får så mange skudd i mot. Men det har vært en god start for min del, og jeg jobber hardt for at det skal fortsette, sier målvakten som i juli fylte 24 år.

I morgen venter Sandefjord på Marienlyst, en kamp Viljar er forberedt på at blir tøft, men sier samtidig at laget går ut med stor selvtillit hver gang de entrer Marienlyst-matta.

– Det er alltid gøy å gå ut på Marienlyst, selv om vi gjerne skulle hatt flere på tribunen. Vi har alltid troen på oss selv når vi går ut her, og det skal vi ha på søndag også.

I intervjuet etter fredagens trening gikk vi også inn på hvordan han jobber med det mentale for å nullstille mellom hver situasjon. Det å hele tiden være i nuet, og verken tenke for langt bak eller frem, har vært et av punktene Henrik Pedersen ofte har tatt opp etter at han kom til klubben for et drøyt år siden – og som lagets bakerste mann er det kanskje aller viktigst.

Som målvakt blir du både løftet litt ekstra frem når du har en god involvering – mens det er minst like synlig om du har en dårlig en.

– Det er noe jeg har jobbet med mentalt, og uansett om det går bra eller dårlig så må man tenke på neste situasjon, og være i situasjonen som oppstår. Henrik har snakket mye om det, og det er helt klart en viktig faktor for å kunne prestere på et høyt nivå.

Se hele intervjuet med Viljar her.


Annonse fra Eliteserien: