BEH03806Lars Vilsvik

Berlineren som ble drammenser

20 år gammel dro Lars Vilsvik på en ukes ferie for å besøke sin norske familie. Det endte med legendestatus i Strømsgodset for mannen som i dag fyller 33 år. Vi benytter anledningen til å mimre litt sammen med klubbikonet med 356 kamper for Strømsgodset.

Annonse:

- Jeg trives på alle måter, forteller han. Men det var på ingen måte gitt etter det første møtet med norsk fotball.

I dette intervjuet forteller Lars hvordan det var å flytte fra Berlin til Drammen som 21-åring, og at han egentlig så på prøvespillet med Strømsgodset som en mulighet til å besøke sin norske familie. En ukes ferie, rett og slett, før han skulle tilbake til livet i Berlin.

Slik gikk det jo ikke, og den 21 år gamle berlineren er nå blitt en 33 år gammel drammenser med 356 kamper for Strømsgodset. Og selv om han er noe motvillig til påstanden om at han nå er blitt mer norsk enn tysk, er det nå på mange måter Norge som er «hjemme» for Vilsvik og familien.

Det til tross for at planen alltid var å returnere til Tyskland etter oppholdet i Strømsgodset - og han på et punkt angret på valget og tenkte at han skulle hjem igjen fortest mulig. Norge var tross alt et land han først og fremst assosierte med påske, jul og skiturer på hytta.

Men selv om berlineren nå (også) er blitt drammenser skal én ting være helt klart.

- Det tyske i meg kommer aldri til å forsvinne.

Annonse fra Eliteserien: