IMG_5320

Vilsvik ut 2023

Høyrebacken fra Berlin har spilt 355 kamper og tilbrakt hele sin profesjonelle karriere i Strømsgodset. Nå har han forlenget kontrakten med klubben med ytterligere to år.

Annonse:

- Jeg har hele veien sagt at jeg har lyst til å fortsette og etter hvert avslutte karrieren her. Det var helt klart mitt førstevalg, og jeg er veldig glad for at det gikk i orden, sier Lars Vilsvik etter ha satt navnetrekket sitt på en ny toårsavtale med Strømsgodset.

Norsk-tyskeren kom til Drammen på prøvespill ved en tilfeldighet en høstdag for tolv år siden - og resten er historie, som det så pent heter.

Han har vunnet seriegull og cupgull med Strømsgodset, tatt seriesølv to ganger, vraket drømmen om spill i Bundesliga for å fortsette i klubben og for et års tid siden skrev han for alvor navnet sitt med gullskrift i klubbhistorien, da han spilte sin kamp nummer 330 for Strømsgodset - og dermed slo den 43 år gamle rekorden til Inge Thun og Tor Alsaker-Nøstdahl.

Lars Vilsvik i forkant av sin kamp nummer 330 for Strømsgodset.
Lars Vilsvik i forkant av sin kamp nummer 330 for Strømsgodset.

330 er nå blitt til 355 kamper, og 20-åringen som prøvespilte i 2009 fyller snart 33.

Men sesongen i år har vist oss at Lars Vilsvik fortsatt har mye å bidra med, og det er han i høyeste grad sulten og motivert for å gjøre også de neste årene. Både spilleren selv og klubben er klare på at denne forlengelsen ikke handler om hva Lars og Strømsgodset har gjort for hverandre - men hva vi skal fortsette å gjøre for hverandre i årene som kommer.

- Det trigger meg veldig å se at vi har muligheten til å bygge noe nytt nå. Vi har hatt en god sesong, også er det selvfølgelig utviklingspotensial, men vi er på riktig spor. Det frister å være med på dette, for med hardt arbeid og riktig tankegang har vi sett tidligere hvordan det kan gjøres og hvordan det kan bli, sier hovedpersonen selv.

- Er Lars Vilsvik enda mer sulten nå enn tidligere?

- Du har jo hele tiden lyst til å gjøre det best mulig, men måten vi jobber på nå er noe jeg identifiserer meg ordentlig med. Det gjenspeiler min egen filosofi. Jeg føler at det er en rød tråd i alt som gjøres, og da flyter ting mye lettere. Selv om man må jobbe hardt for det så føles det som om alt går på skinner.

BEH02975Lars Vilsvik.jpg

- Selve symbolet på vår spillestil

Leder for sport og spillerlogistikk Jostein Flo er samstemt og like tydelig som Lars selv på at dette er en avtale som handler om hva vi skal gjøre sammen videre. Denne sesongen har i høyeste grad vist at Lars Vilsvik fortsatt har sult og motivasjon til å både forsterke sin egen rekord - og ikke minst levere på et høyt nivå for Strømsgodset.

- Grunnlaget for denne avtalen er ikke at Lars har flest kamper for klubben, men at han har hatt en fantastisk sesong, og rett og slett spilt opp mot sitt beste det siste året. Vi ser fortsatt en stor sportslig fremtid i Lars Vilsvik, forteller Jostein Flo.

Mye har skjedd siden Lars Vilsvik skrev sin første profesjonelle avtale med Strømsgodset for snart tolv år siden, men Lars ser flere likhetstrekk med både hvor vi er nå og der vi var da, og ikke minst måten det jobbes på for å bygge klubben videre.

- Vi er på et sted hvor alle drar lasset sammen. Vi er ikke avhengige av at én eller to skal ta ansvar og løse problemene på banen. Fellesskapet tar tak og jobber sammen for å løse det. Alle er innstilt på å bidra, og alle har samme tankegang.

I det som skal skje de neste årene er Lars naturlig nok en viktig brikke. Han vet hva som må til for å komme tilbake på det nivået vi har vært på, og har egne erfaringer og referanser på hva som har fungert og ikke fungert i klubben gjennom sine mange år i blått.

- Han er selve symbolet på vår spillestil. En offensiv vingback som publikum på Marienlyst elsker. Samtidig er han atletisk, holder kroppen vedlike og trener mye. Han viser en enorm profesjonalitet, og vi kommer til å dra stor nytte av Lars på banen også i de to neste årene, avslutter Flo.

Annonse fra Eliteserien: