Tre filmer om Blåtimen

Med en serie på tre kortfilmer ønsker Strømsgodset å synliggjøre Blåtimen og viktigheten av å ta samfunnsansvar. Den første har vi kalt ”På samma lag”.

I fjor sommer startet Strømsgodset opp samfunnskonseptet ”Blåtimen”, der vi reiser ut med spillere og trenere til lokale barnehager, skoler og idrettslag. Bare i løpet av det første året gjennomførte vi over 200 Blåtimer i byen.

Annonse:
I Strømsgodset samarbeider vi også med Redd Barna og vi driver Gatelaget for rusmibrukere. Vi ønsker å bruke klubbens sterke posisjon til å bidra inn i det samfunnet vi er en del av.

I sommer inngikk vi en treårsavtale med Union Eiendomsutvikling og Strøm Gundersen som hovedsamarbeidspartner på samfunn.

Vi er stolte over at to så markante aktører i det lokale næringslivet ønsker å identifisere seg med og satse på Blåtimen og de øvrige prosjektene vi har i samfunnsavdelingen. Union Eiendom og Strøm Gundersen bygger fasadene, mens Strømsgodset bygger menneskene.

Sammen bygger vi Drammen.

"På samma lag"

Det er bakteppet for disse tre kortfilmene som vi har spilt inn i samarbeid med Kiwi Minipris. Filmene er produsert av reklamebyrået Godt Sagt AS.

- Strømsgodset og Drammen spiller på samma lag. Vi føler oss elska av byen vår. Derfor ønsker vi å vise at vi også bryr oss om byen. Det er i denne relasjonen mellom by og klubb at vi føler det oppstår ekte kjærlighet. I filmene vi har laget om Blåtimene håper vi å få fram kjernen i alle disse møtene mellom by og klubb. Vi tror på rollemodellens kraft. Vi tror på lagarbeid. Vi tror på sterke lokalmiljøer. I filmene håper vi at dette vil komme til uttrykk og kanskje inspirere også andre toppidrettsaktører og store bedrifter til å engasjere seg i samfunnsutvikling, sier leder for samfunnsansvar, Lage Sofienlund.

Den første filmen i denne serien handler om samarbeid – og den har fått navnet ”På samma lag.”

Se hele filmen her:


Sammen blir vi bedre

I Strømsgodset står vi sammen. På samme lag. Vi deler seire og bitre nederlag. Sammen er vi sterke. Sammen gjør vi hverandre bedre.

I fotball skal vi la hver og en bli så god som han eller hun kan bli. Det handler om å få ut potensialet sitt. Både som spiller og menneske. Vi tror du blir bedre hvis du blir sett. Hvis du får tillit og ansvar.

Slik er det i toppfotballen – og slik er det i livet for øvrig. Og spesielt for den oppvoksende generasjon. Samarbeid er viktig for at barn og unge skal trives. På skolen. Blant venner. I idretten.

IMG_3480
Bassel på besøk hos Drafn.

Felleskap og samhold er også en av de viktigste grunnene til at Strømsgodset denne sesongen har snudd motgang til fantastisk medgang. Derfor spiller vi medaljekamp på Marienlyst mot Brann førstkommende sesong. Våre spillere vet viktigheten av samarbeid, og de snakker ofte om dette når de er ute på Blåtimer i barnehager og skoler. I Godset tror vi sterk på rollemodellens kraft. Vi tror at vi kan påvirke og det spillerne sier kan gjøre Drammen til en bedre by å vokse opp i. Det er ambisiøst, men vi ønsker å gjøre en forskjell. Derfor driver vi med Blåtimen.

- Hvis spillerne kan komme ut og smitte litt av sin bevegelsesglede over i alle barnesinn og barnehjerter, og se viktigheten av å spille på lag i stedet for å gå alene, så tror jeg vi treffer spikeren på hodet, sier Lage Sofienlund.

De to neste filmene blir presentert i løpet av de kommende ukene. Tema for de er henholdsvis ”Rollemodellens kraft” og ”Ekte kjærlighet”.

Annonse fra Eliteserien: