Sammen bygger vi Drammen

I dag ble det klart at Union Eiendomsutvikling og Strøm Gundersen går inn som langsiktig hovedsponsor i Strømsgodsets samfunnsprosjekt.

Annonse:

Vi er stolte og svært glade over å få to så solide og markante aktører fra det lokale næringslivet med på laget. Avtalen er på 3 år og vil sikre langsiktighet og forutsigbarhet i det viktige arbeidet vi ønsker å gjøre ut mot lokalsamfunnet.

Strømsgodset utvikler mennesker og skaper gode opplever i nærmiljøet, mens Union Eiendomsutvikling og entreprenørselskapet Strøm Gundersen sørger for byutvikling, med gode boområder og infrastruktur. Målsettingen med samarbeidet er ambisiøst: Sammen skal vi utvikle Drammen – og bidra til at dette blir en bedre by å vokse opp i.

Slagordet i dette samarbeidet er "Sammen bygger vi Drammen".

I denne sammenheng skal det også nevnes at Kiwi utgjør en sentral del av klubbens satsing på samfunnsarbeid.

En raus og inkluderende by

Avtalen ble både signert og presentert på fredag. Til stede var leder for samfunnsansvar og markedssjef i Strømsgodset, Lage Sofienlund og Rune Marthinsen, daglig leder i Strøm Gundersen, Arne Riise, og daglig leder i Union Eiendomsutvikling, Trond Åsheim.

FullSizeRender 6
Fra venstre: Rune Marthinsen, Lage Sofienlund, Arne Riise og Trond Åsheim.

- Vi er også interessert i fotball og opptatt av at Drammen bør ha et fotballag i toppen av Eliteserien. Det er veldig viktig for byens omdømme, men det er enda viktigere at vi som vokser opp og bor i byen har det best mulig. At vi opplever at vi er en raus og inkluderende by. Vi synes det er så flott at byens toppklubb engasjerer seg også i dette, og vil gjerne bidra til at Godset fortsetter å fronte dette viktige arbeidet, sier Trond Åsheim, daglig leder i Union Eiendomsutvikling.

Sammen kan vi nå bygge og utvikle Drammen. For det er jo kjernen i hele samarbeidet, - en ekte felles kjærlighet for Drammen by.

— Lage Sofienlund
I løpet av det siste halvannet året har Strømsgodset foretatt en betydelig satsing som en tydelig samfunnsaktør i Drammen. Vi ønsker å utgjøre en forskjell, vi har verdier og kunnskap som vi ønsker å overføre til lokalsamfunnet og vi tror sterkt på rollemodellens kraft.

Felles kjærlighet for Drammen

I denne perioden har vi startet opp Gatelaget, vi har inngått samarbeid med Redd Barna, vi har ansatt Lage Sofienlund som leder for samfunnsansvar og ikke minst etablert konseptet Blåtimen, der vi besøker lokale barnehager, skoler og idrettslag.

- For oss i Strømsgodset er denne avtalen fantastisk. Det å føle at lokalt næringsliv tror på oss og på Godset som en positiv samfunnsaktør gir vann på mølla og masse energi. Det at vi nå kan se samfunnsarbeidet i et lengre perspektiv og planlegge tiltak og arbeid med en sikkerhet i et økonomisk fundament den neste treårsperioden, gir ro og trygghet i arbeidet, sier leder for samfunnsansvar Lage Sofienlund.

- Samtidig kjenner jeg at det inspirerer og vekker en veldig sult på å ta samfunnsarbeidet vårt til nye høyder. Sammen kan vi nå bygge og utvikle Drammen. For det er jo kjernen i hele samarbeidet, - en ekte felles kjærlighet for Drammen by. Kanskje kan det at vi slår sammen vårt engasjement og våre krefter sammen bidra til å gjøre Drammen til en enda bedre by å bo i de neste årene? Det tror vi på!

Viktige temaer

- Hvorfor tror Union Eiendomsutvikling og Strøm Gundersen på samfunnsarbeidet som klubben har startet opp?

- Med en frontfigur som Lage Sofienlund har Godset sørget for at skolene i byen står i kø for en Blåtime med diskusjoner om viktige tema som barn og ungdom bør være opptatt av og har godt av å bli minnet på, temaer som for eksempel mobbing og toleranse, svarer Trond Åsheim.

- Hvordan skal vi sammen bidra til at Drammen blir en bedre by å vokse opp i?

- Dette samfunnsengasjementet bidrar til at Drammen blir en rausere by og vi skal fortsette å transformere gammel bebyggelse som vil gjøre Drammen kjent for god byutvikling med uteområder som stimulerer til samkvem og fysisk utfoldelse, det til vi flere arenaer som sportstaket på Brodahl-bygget, sier Trond Åsheim.

Annonse fra Eliteserien: