Blir hovedtrener i GodsetAkademiet

Drammenseren Eirik Fossen er mannen som skal lede nysatsingen GodsetAkademiet.

Annonse:

For tre uker siden lanserte klubben er helt nytt samfunnstiltak som vi har valgt å kalle GodsetAkademiet. Konseptet innebærer at profesjonelle trenerressurser fra Strømsgodset Toppfotball skal reise ut på besøk til det som i første omgang blir lokale breddeklubber i Drammen. Målet er å bidra til økt aktivitet i disse miljøene (6-12 år) og utdanne flere Grasrot-trenere.

Etter en intensiv ansettelsesprosess, der vi vurderte flere aktuelle kandidater, er det nå klart at Eirik Fossen (23) fra Konnerud blir ny hovedtrener i GodsetAkademiet. Eirik studerer for tiden ved Norges Idrettshøgskole. Til våren er han ferdig med en bachelor i trening, coaching og idrettspsykologi – med spesialisering i fotball.

Eirik har tidligere vært spillerutvikler i moderklubben Konnerud, samt jobbet med idrettsfritidsordningen i samme klubb. De siste to årene har 23-åringen vært tilknyttet Strømsgodsets eliteakademi. I år har Eirik vært hovedtrener for 2004-kullet og dessuten ansvarlig på feltet for FA Xtra. Vår utviklingssjef Haakon Lunov gir Eirik gode skussmål for denne jobben.

Et solid inntrykk

Eirik Fossen gjorde et solid inntrykk gjennom to runder med intervjuer og utpekte seg som den beste kandidaten for jobben. Han scoret høyt på de områdene som vi anser som aller viktigst for å lykkes med dette prosjektet. Leder for samfunnsansvar i Strømsgodset, Lage Sofienlund, er svært fornøyd med ansettelsen.

- Da vi vurderte kandidater for jobben som hovedtrener i GA var det noen kriterier som var viktig for oss. Lokal tilhørighet, kjennskap til og erfaring fra arbeid i lokal breddeklubb, samt idrettsutdanning. Eirik treffer på disse punktene samtidig som han de siste årene har jobbet bøttevis med timer i EA og FA Xtra. Gjennom det har han blitt godt kjent med Strømsgodset og hvilke holdninger og verdier som er viktig for oss. Når vi i tillegg føler at Eirik har personlige egenskaper og verdier som passer godt inn med det klubben ønsker å stå for, er vi trygge på at han kommer til å bli en fin representant for Godset, sier Sofienlund.

GodsetAkademiet har som mål å bidra til å hjelpe frem mest mulig god aktivitet og flinke barnefotballtrenere i byen vår. I dette viktige arbeidet tror vi at Eiriks friske kompetanse og engasjement vil smitte ut i breddeklubbene.

- Vi vet at det er masse erfaring og flinke folk ute i breddeklubbene. For å få ut maks av det potensialet som ligger i GodsetAkademiet vil det derfor være helt avgjørende at Eirik og de han får med seg fra Godset samarbeider godt med disse ressurspersonene. Sammen kan vi gjøre barnefotballen i Drammen enda bedre. Jeg gleder meg til å komme i gang og er skikkelig glad for at det er nettopp Eirik som blir Godsets hovedperson i denne historien, forteller Lage Sofienlund.

Stolt og ydmyk

Eirik Fossen er først og fremst veldig stolt og ydmyk for den muligheten han nå har fått. Han har alltid hatt lyst til å jobbe med fotball, og for to år siden hoppet han av økonomi-utdannelse ved universitetet i Bergen for å forfølge denne drømmen.

- Det har vært en klar ambisjon for meg å jobbe med fotball på heltid. Og jeg synes det er stort å få gjøre det i Godset. Bare det å få gå rundt med Godset-logen på klærne gjør meg veldig stolt, sier 23-åringen.

FullSizeRender 13
Eirik ønskes velkommen til SIF av Lage Sofienlund.

Nå gleder han seg til å få være med å skape noe med GodsetAkademiet. Bidra til økt aktivitet og enda bedre lokalmiljøer. Eirik Fossen ønsker å skape noe som har en langsiktig effekt.

- Vi skal lage gode systemer og strukturer som spillere, trenere, ledere og foreldre i klubbene forstår, og som kan vare i mange år. Vi ønsker å gjøre det lettere for klubbene, og vi ønsker at Drammensmodellen/Godset-modellen blir ledende på klubbaktivitet i Norge. Det tror jeg er mulig, sier Eirik Fossen.

Vil skape felles forståelse

En av hans sterkeste egenskaper er nettopp struktur. Det blir viktig i møtet med 3000 spillere og 600 lokale trenere. I 2018 skal Strømsgodset gjennomføre opp mot 250 enkeltstående tiltak ute i breddeklubbene.

- Det aller viktigste er at vi tilbyr klubbene det de trenger mest. Jeg vil tro de fleste klubbene selv vet hva de trenger. Og hvis de ikke vet det så skal vi hjelpe dem med det. Behovet vil sikkert variere fra klubb til klubb. For oss er det viktig å supplere det gode arbeidet som allerede gjøres, sier Eirik Fossen.

Etter å ha jobbet tett med EA og FA Xtra i to år har han hørt at klubbene ønsker bidrag inn i sin hverdag og der de rent geografisk holder til. Eirik Fossen ser et stort potensial på dette området. Selv vil han lytte mye i starten. 

- Jeg er opptatt av å skape gode miljøer. Jeg har hatt ansvar for en del trenere og spillere, og jeg forsøker å forstå alle og se folk for det de er. Jeg kan heve stemmen og jeg tror selv jeg er tydelig, men det er veldig sjelden jeg kjefter. Jeg har klare ideer om hva jeg ønsker å få til og da forsøker jeg å få med meg folk på de samme ideene i stedet for å klinke noe gjennom. Det handler om å skape felles forståelse gjennom god dialog, sier GA-treneren.

Han vil få med seg et team av støttespillere som skal være med på besøk ute hos lokale klubber. Vi vil presentere dette teamet ved en senere anledning.

Eirik Fossen har formell oppstart 1. januar, men er allerede i gang med planleggingsarbeidet sammen med Lage Sofienlund.

Vi ønsker Eirik hjertelig velkommen til Strømsgodset!

Dette er GodsetAkademiet

  • Gjennomføres i lokalklubb hver 14 dag gjennom hele året i tidsrommet 15.00-20.00.

  • Rulles ut i ti utvalgte klubber. Klubbene vi er i dialog med er Konnerud, Drammen Strong, Glassverket, Drafn, Fjell, Åssiden, Drammens Ballklubb, Strømsgodset IF, Skiold og Stoppen.

  • Trenerressurs fra Strømsgodset Toppfotball er sertifisert kursveileder i regi av NFF.

  • Foreldretrenere og ungdomstrener i lokalklubb bidrar som medtrenere på øktene. Deltakelse som medtrener gjennom 1 år i Godset-akademiet vil gi sertifisering som Grasrot-trener.

  • Målgruppen er alle 1-7 klassinger (6-12 år). Alle barn er velkommen. Det er ingen selektering. Tilbudet er gratis.

  • I løpet av ett år vil vi nå ut til 3000 spillere og 600 trenere og vi vil gjennomføre opp mot 250 enkeltstående tiltak.

Annonse fra Eliteserien: