Lokal trio med U21-debut

Under de internasjonale datoene for november hadde Strømsgodset åtte spillere ute på landslag. Her er en oppsummering.

Annonse:

Vi er i ferd med å avslutte en ny runde med internasjonale datoer, også kalt landslagspause, og igjen har det vært mye positivt for oss som ser det med Strømsgodset-øyne.

I troppen til det norske U21-landslaget hadde vi Andreas Hoven, samt Nico Mickelson som kommer fra HamKam ved nyttår. I U20-troppen hadde vi hele fire spillere: Arnar Gudjonsson, Hasan Hüseyin Duman, Magnus Lankhof Dahlby og Sebastian Pedersen.

På G18-landslaget hadde vi Johan Hove, samt Halldor Stenevik som kommer fra Brann ved nyttår. Halldor ble mot slutten av samlingen også kalt opp til å være i kamptroppen til U21-landslaget.

– Det er kult å reise med seks av våre spillere, og totalt åtte som er Strømsgodset-spillere fra neste år. Det er en ganske bra standard, det, sier Håkon Wibe-Lund, assistenttrener både hos oss og på U20-landslaget.

Håkon var selv med til La Manga, og fikk fullt alle de tre norske landslagene tett gjennom uka.

På toppen av det ble Kreshnik Krasniqi og Loti Celina tatt ut på Kosovo sitt U21-landslag for første gang.

Slo albansk eliteserielag

Vi starter også oppsummeringen med de to sistnevnte, som deltok på en firedagers treningssamling i Albania med et nytt U21-landslag. De spilte også en treningskamp mot albansk eliteserielag, der de vant 1-0. Kosovo U21 benyttet to forskjellige ellevere før og etter pause, og Kreshnik og Loti fikk med andre ord 45 minutter hver.

De norske landslagene var alle samlet i La Manga-området, der spesielt U21-landslaget og U20-landslaget var tett på hverandre og fikk testet seg mot hverandre. Blant annet spilte de en internkamp, der U21-landslaget vant 1-0.

Uavgjort mot Spania for G18

Først ut i kamp mot andre nasjoner var imidlertid G18, som spilte vennskapskamper mot Spania og Kina.

Mot regjerende europamester og VM-finalist Spania ble det målløst, i en kamp der Halldor Stenevik spilte 90 minutter, mens Johan Hove grunnet belastningsstyring sto over denne kampen.

Mot Kina på lørdag ble det 1-0-seier. Her spilte Johan hele kampen, mens Halldor Stenevik fikk de siste 18 minuttene som innbytter.

Fire Godset-gutter på U20

På mandag var det U20-landslaget sin tur, da de møtte Frankrike til sin første vennskapskamp i oppkjøringen til VM i Polen i sommer. Frankrike er i likhet med Norge kvalifisert til dette VM-sluttspillet, og stilte et sterkt lag med spillere som til daglig spiller for A-lagene til blant annet PSG, Marseille og Fiorentina.

Frankrike vant kampen 1-0 etter scoring ti minutter før slutt. Hasan Hüseyin Duman spilte hele kampen for U20-landslaget, og fikk vist seg godt frem mot god motstand.

– Hasan har gjort en veldig god jobb siden sommeren på å forbedre kapasiteten og intensiteten i spillet sitt, og gjorde en god kamp mot Frankrike, sier Håkon Wibe-Lund.

Han legger også til at både Magnus Lankhof Dahlby, Sebastian Pedersen og Arnar Gudjonsson gjorde en god figur på treningene gjennom uka. Magnus og Sebastian fikk en omgang hver på topp for Norge, mens Arnar var ubenyttet reserve.

Scoring for Nico – Andreas med debut

Sist ut var U21-landslaget, som møtte Tyrkia til vennskapskamp på tirsdag. De stilte med Nico Mickelson fra start som vingback, mens Andreas Hoven og nevnte Halldor Stenevik var på benken.

Etter at Sarpsborg 08-spilleren Tobias Heintz ga Norge en tidlig ledelse kunne Nico notere seg for sin aller første scoring med flagget på brystet da han økte Norges ledelse til 2-0 etter halvspilt 1. omgang.

Tyrkia reduserte både før og etter at Odd-spiller Birk Risa økte til 3-1, men Norge holdt ledelsen ut – og slo dermed Tyrkia 3-2.

Et minutt før slutt fikk Andreas Hoven sin debut for U21-landslaget da han erstattet sin fremtidige lagkamerat Nico.

Svært gledelig for både Andreas og hele Strømsgodset. For oss som klubb gir det et godt signal å ha med så mange spillere på diverse yngre landslag, og det er ekstra gledelig at flere av dem debuterer på et nytt aldersnivå.

Neste runde med internasjonale datoer finner sted 18.-26. mars neste år.

Annonse fra Eliteserien: