Johan og G18 et steg nærmere EM

Fire Strømsgodset-spillere, samt tre som spiller her fra nyttår, var i aksjon for landslagene sine i løpet av denne internasjonale perioden.

For U21-landslaget, som spilte 1-1 mot Aserbajdsjan på Marienlyst i går, var både Viljar Myhra og Nico Mickelson i troppen. De to spiller i dag for henholdsvis Odd og HamKam, men er Strømsgodset-spillere fra nyttår.

Nico spilte fra start og fikk 84 minutter mot Tyskland på fredag, i det som var hans debut for U21-landslaget. Den kampen endte med 2-1-tap. I går fikk han 72 minutter på Marienlyst.

Viljar Myhra satt på benken i begge kampene. Han stor forøvrig med to kamper for U21-landslaget fra før, begge i mars i fjor.

G18-landslaget til eliterunden

For Johan Hove og G18-landslaget kom de seg et steg nærmere en plass i neste års U19-EM. På samme landslag finner vi forøvrig også Halldor Stenevik, som i likhet med Nico og Viljar slutter seg til Strømsgodset 1. januar.

Johan spilte 90 minutter i 2-1-tapet for Slovakia på onsdag, før han mot Ukraina ble skadet etter en takling som ga Ukrainas kaptein sitt andre gule kort etter en drøy halvtime. Dermed måtte han forlate banen, og var heller ikke i aksjon i den siste kampen mot vertslandet Albania.

Halldor Stenevik spilte samtlige minutter gjennom de tre kampene, og noterte seg også for en målgivende pasning på den avgjørende scoringen mot Albania, der Norge vant 1-0.

– Målet var helt fantastisk. Halldor Stenevik gjorde et nydelig forarbeid. Han dreiv fremover på høyresiden før han skrudde ballen inn bak forsvaret til Erik Botheim som bredsidet ballen i mål på bakre stolpe, forteller trener Paco Johansen til fotball.no.

Det gjør at Norge er videre til eliterunden, som er siste steg på veien mot et eventuelt EM-sluttspill.

Offisiell Kosovo-debut for Kreshnik

I samme kvalifisering finner vi også de to Strømsgodset-spillerne Kreshnik Krasniqi og Loti Celina, som representerer Kosovo.

Loti er kaptein for Kosovo sitt U19-landslag, og står med seks kamper på dette nivået. Kreshnik debuterte for Kosovo i forrige landslagsperiode, og fikk sin offisielle debut mot Østerrike på onsdag.

Kosovo sine to første kamper mot Østerrike og Ungarn var begge målløse, der Kreshnik og Loti spilte 90 minutter hver mot Østerrike, mens Kreshnik spilte 90 minutter til mot Ungarn. Der var ikke Loti i troppen.

Det var han heller ikke i den avgjørende kampen mot Slovenia, der Kosovo kunne ta seg til eliterunden med seier. Dessverre vant Slovenia 4-1, og Kosovo kommer seg dermed ikke til EM-sluttspill.

Kreshnik spilte 60 minutter i den siste kampen.

Cisco på vei mot Afrikamesterskapet

Francisco Júnior har også vært på samling med sitt landslag Guinea-Bissau denne uka, og de ligger foreløpig an til å sikre seg en plass i den neste runden på veien mot å kvalifisere seg til Afrikamesterskapet.

På onsdag spilte han 90 minutter i 2-1-tapet for Zambia, før han var på benken da de slo samme motstand, også 2-1, på søndag.

Etter fire av seks kamper topper Guinea-Bissau sin gruppe med sju poeng. Namibia har også sju poeng, mens Mosambik og Zambia har fire.