Team SIF - Moss FK 2-5, 18. april 2017: Loti Celina

Loti forlenget kontrakten

Loti Celina (16) signerte torsdag en ny avtale med Strømsgodset ut 2018-sesongen.

Annonse:

Den talentfulle sidebacken satte navnetrekket på sin aller første proffkontrakt for ett år siden. Nå er det klart at Fjell-gutten skal fortsette sin fotballutdannelse her hos oss i Strømsgodset. Det er vi naturligvis svært glad for.

- Loti har tatt store steg det siste året og han går en spennende fremtid i møte. Nå skal vi legge til rette for at han fortsetter fremgangen og får ut potensialet sitt, sier sportssjef Jostein Flo.

Torsdag ettermiddag ble papirene signert inne på sportssjefens kontor. Pappa Edvar Celina var med sønnen – akkurat som i fjor.

Bersant er en inspirasjon

- Jeg er veldig glad for å ha forlenget kontrakten med Godset.  Jeg føler jeg stadig tar nye steg og at klubben ønsker å satse på meg. Nå gjelder det bare å jobbe knallhardt fremover slik at jeg fortsetter den positive utviklingen, sier 16-åringen med U-landskamper for Kosovo.

Loti er den yngste av tre brødre som har akslet den blå Strømsgodset-drakten. Storebrødrene Behajdin og Bersant har begge vært en del av ungdomsavdelingen i klubben. Bersant reiste til Manchester City som 15-åring, og har siden den gang opplevd en eventyrlig utvikling.

Bersant har signert proffkontrakt med City og debutert i Premier League. Denne sesongen har han gjort sine saker godt på utlån i nederlandske Twente. Bersant er på mange måter en læremester for Loti.

- Bersant er en stor inspirasjon og et forbilde for meg. Vi prater mye sammen, sier Loti.

Copyright-ProShots-1366116
Foto: Digitalsport

Offensiv mentalitet

Det siste halve året har Loti trent ganske mye med A-laget. Blant annet var han med på treningsleiren til Estepona. Der fikk 16-åringen spille en omgang mot kinesiske China Fortune, og han lot seg åpenbart ikke affisere av møtet med stjernespillere som Ezequiel Lavezzi.

Loti smalt til i taklingene og kom på flere herlige offensive initiativ. Det viser litt av mentaliteten som denne gutten har. Han er rett og slett uredd i stilen.

_E6A5871Loti.jpg

Loti vil fremdeles ha sin primære treningshverdag med rekruttstallen og kommer til å spille kamper for Team SIF i 3 divisjon. Men backtalentet kommer til å delta ofte på A-lagstreninger, akkurat som han har gjort siden nyttår.

- Det jobbes godt i utviklingsavdelingen, og vi har nå flere lovende unggutter som har potensial til ta det neste steget. Det er vi veldig glade for. Vi skal bruke kompetansen som er i klubben til å hjelpe disse spillerne til å ta dette steget. Samtidig gjelder det å være tålmodig og ydmyk, og jobbe hardt med detaljer hver eneste dag, sier sportssjef Jostein Flo.

Annonse fra Eliteserien: