Fabian forlenger – og lånes ut

Fabian Holst-Larsen (16) har forlenget sin kontrakt med Strømsgodset ut 2022. Den talentfulle høyrebacken lånes samtidig ut til Fram Larvik for resten av inneværende sesong.

Annonse:

I fjor høst signerte Konnerud-gutten på sin første profesjonelle kontrakt med Strømsgodset. På det tidspunktet var han 15 år og hadde fått sitt første møte med A-laget. Fabian gikk relativt respektløst til verks og han klarte seg godt på de første treningene.

Gjennom hele fjoråret hadde han en god hverdag med Hans Erik Ødegaard som trener på rekrutt og Fabian tok store steg i denne perioden. Han var med A-laget i starten av årets sesongoppkjøring og har siden vekslet mellom å trene med rekrutt og A-lag. På vårparten fikk Fabian dessverre en skade i hamstringen som har holdt ham ute en stund, men er nå på bedringens vei.

Fabian Holst-Larsen ser frem til å bli ordentlig skadefri og få en god kamparena i 2. divisjon hos Fram Larvik. Der blir det gjensyn med den tidligere SIF-duoen Haakon Lunov og Armin Ghasemi som nå trener Fram.

- 2. divisjon er et bra nivå for en 16-åring. Jeg kjenner både Lunov fra før og Armin som er assistenttrener. Jeg har vært der en måned eller to nå og blitt tatt godt imot av gruppa. Jeg gleder meg til å spille for Fram og utvikle meg videre, sier Fabian.

- Hvor viktig for deg er det å få forlenget kontrakten slik at du kan se lenger frem?

- Det er fint. Det er jo i Godset jeg vil få mitt gjennombrudd og det er Godset som er klubben i mitt hjerte. Det var ikke noe å tenke på da Godset ville forlenge. Det var bare å si ja med en gang.

Se hele intervjuet her:


Fabian Holst-Larsen er den tredje unggutten fra Konnerud med proffkontrakt. Tobias Fjeld Gulliksen (18) har etablert seg som fast på førstelaget denne sesongen, mens Andreas Skjold signerte sin første kontrakt for noen dager siden. Det er liten tvil om at det gror godt oppe i høylandet og det er gledelig at talentene kan utvikle seg videre og ta det neste steget her hos oss.

For Fabian blir det først og fremst viktig å få stabilitet denne høsten og spille mest mulig førstelagsfotball, slik at han klar til å bidra i blått fra 2021.

- Det blir bra for meg å få erfaring fra Fram og komme tilbake neste år og virkelig bite fra meg i pre-season, sier han.

Annonse fra Eliteserien: