Godset-rosenborg-FBEVENT-1920x1080

Nå skal vi spare strøm

Sammen med Glitre Energiløsninger og prosjektet "Bærekraftig Stadion" tar vi grep for å redusere strømforbruket vårt og spare kostnader på Marienlyst Stadion.

Annonse:

Et av Strømsgodset bærekraftmål er mål nummer 12 som handler om at vi skal ha et bevisst forhold til vårt eget forbruk. Som et ledd i å etterleve dette bærekraftsmålet har vi satt i gang prosjektet "Bærekraftig stadion" som skal se på små og store tiltak vi kan gjøre på Marienlyst for å få en mer bærekraftig stadion. 

Energiovervåkning med SmartEO fra Glitre Energi

Et viktig grep vi gjør er å koble på vår laugspartner Glitre Energi og deres forretningsområde Glitre Energiløsninger for å få bedre oversikt over strømforbruket vårt på stadion. 

Glitre Energiløsninger jobber blant annet med energieffektivisering, effektutjevning, solceller, energilagring i form av batterier og vannbåren varme, og er etablert for å utvikle og kommersialisere nye energiløsninger innen bedriftsmarkedet.

For et par uker siden hadde Thomas Krekling og Kristian Aarstad Vennemoe fra Glitre Energiløsninger befaring på Marienlyst Stadion sammen med arrangementssjef i Strømsgodset Bjørn Furuheim og driftsansvarlig på Marienlyst stadion Tor Gundersen. Befaringen gikk ut på å få oversikt over det elektriske anlegget og kartlegge hvor smarte målere for strømforbruk skal monteres opp.

IMG_4651
Tor Gundersen (Drammen Kommune), Bjørn Furuheim (Strømsgodset), Thomas Krekling (Glitre Energiløsninger) og Kristian Aarstad Vennemoe (Glitre Energiløsninger) hadde onsdag forrige uke befaring på Marienlyst Stadion.

Når målerne er på plass er hensikten å mangedoble antall målepunkter ved hjelp av SmartEO-teknologien og avdekke alle energioptimaliseringsmuligheter som finnes og å gi Strømsgodset og Drammen kommune innsikt slik at man kan redusere strømforbruket på stadion. Glitre Energiløsninger vil også aktivt følge opp målerne slik at energidataene foredles og systemet er bekymringsfritt for Strømsgodset.

Optimistiske 

Kristian Aarstad Vennemoe er optimistisk før prosjektet settes i gang:

- Vår erfaring med lignende prosjekt er at det er utrolig mye å spare ved å gjøre enkle grep og ved å få oversikt over forbruket sitt. Vi håper og tror det kan spares mye på Marienlyst stadion, alt fra 10 % til opp mot 30 %. Sparer man energi – sparer man også penger.

Strømsgodsets arrangementssjef, Bjørn Furuheim, er glad for å være i gang med prosjektet:

- Dette er et viktig og riktig prosjekt for oss i Strømsgodset å gjennomføre nå med vår tydelige bærekraftsatsing. Når vi samtidig kan koble på en av våre største samarbeidspartnere og bruke deres kompetanse inn i dette prosjektet så er det et vinn-vinn-vinn prosjekt for alle parter: for Strømsgodset, for Glitre Energi og for miljøet. 

 

Annonse fra Eliteserien: