Et løft for damefotballen

Ukas bærekraftmål er mål 5 - Likestilling mellom kjønnene. Betonmast ønsker å ta sitt ansvar ved å løfte damefotballen og samtidig rette fokus på flere kvinner inn i byggebransjen.

Annonse:
Ukas bærekraftmål handler om å oppnå likestilling og styrke jenters og kvinners stilling i samfunnet. Verden er et bedre sted for kvinner i dag enn tidligere, men det er fortsatt en vei å gå. 

I Norge har likestillingen kommet lang, men vi er fortsatt ikke i mål. Vi har for store kjønnsforskjeller i arbeidsmarkedet og det er alt for mange jenter og kvinner som opplever diskriminering i hverdagen. En av mange arenaer hvor det jobbes med å oppnå mer likestilling er på fotballbanen.

Kvinner inn i byggebransjen

Strømsgodset Toppfotball startet en satsing på  damefotball i januar 2020. Målet med satsinger er å gi jenter i Drammensregionen et profesjonelt opplegg hvor man på sikt skal spille seg opp i høyere divisjoner. Betonmast kom tidlig på banen og ønsket å satse på jentene. Med seg inne i satsingen tok de også en visjon om å sette fokus på det å få flere kvinner inn i byggebransjen.

Byggebransjen er en av flere bransjer som i alle år har vært mannsdominerte. Nå ønsker Betonmast, sammen med Strømsgodset, å rette større fokus på det å rekruttere flere kvinner inn i byggebransjen. 

- Det er alt for få jenter i vår bransje. Vi ønsker å sette fokus på dette og bruke Strømsgodset og klubbens aktive samarbeidspartnere for å fremme dette, sa en entusiastisk sjef for Betonmast , Eskil Thorkildsen, da avtalen ble signert i 2020.

En av de konkrete tiltakene det jobbes mot er en karrieredag for jenter på Marienlyst. Målet er å inspirere flere jenter til å tenke utradisjonelt, og vurdere en karriere innen blant annet byggebransjen og elektrobransjen. Arrangementet holdes 17. oktober og vil skje i forkant av Strømsgodset-Viking kampen. Mer info kommer!

SIF_KrSund_FBEVENT-1920x1080.png

 

Annonse fra Eliteserien: