Jentene seiret i premieren

Katharina Dalbakk og Mawa Sesay scoret målene da Strømsgodset slo Kongsberg 2-0 i klubbens første offisielle damekamp på seniornivå.

Strømsgodset startet opp damesatsingen foran 2020-sesongen, men de har måttet vente halvannet år på den første offisielle kampen i 4. divisjon. I fjor ble det cup og spill i J19 1 divisjon, men denne uka var det endelig jentenes tur etter «verdens lengste sesongoppkjøring».

Da smakte det ekstra godt med seier på bortebane i premieren. Kaptein Katharina Dalbakk og U-landslagsspiller Mawa Seasay scoret målene i den historiske kampen. Katharina med et fantastisk langskudd fra 40 meter, mens Mawa var iskald fra straffemerket.

Se målene her:

Første omgang bar preg av et hjemmelag som lå lavt, og ga bort lite rom på egen halvdel. Strømsgodset hadde stort ballinnehav, men mye av den var langt unna mål. Tålmodighet var et stikkord for laget, og det var også det som måtte til. Det tok nemlig over 40 minutter før kaptein Katharina Dalbakk med et elegant langskudd satte ballen over en Kongsberg-keeper, som nok sto vel langt ute. Før dette hadde Godset hatt noen farlige situasjoner som ikke ga uttelling.

Kongsberg fortsatte å ligge lavt i 2. omgang, men var flinke til å kontre, noe som virkelig satte vår gode keeper Oda Fredriksen Mykstu på prøve. To meget gode redninger gjorde at vi holdt nullen, samtidig som vi fikk stadig mer og mer overtak utover omgangen. Etter 66 minutter ble kampen punkter da Mawa scoret sikkert på straffe, etter at innbytter Guro Røgeberg ble felt i boksen.

Midtstopper Emma Stiansen ble for øvrig kåret til Strømsgodsets beste spiller. Gratulerer til henne og gratulerer til hele laget etter seier i premieren.