FEvwC2SWUAQ0oQY

- Ville gjort det samme igjen

Midt i eksamensperioden reiste Christer Nilsen (21) hjem fra Murcia i Spania med ett ærend: Ælv Classico.

Annonse:

Christer har fulgt Strømsgodset tett hele livet, og i 2019-sesongen var han på plass på hver eneste kamp, både hjemme og borte.

Etter at koronaviruset begynte å herje har det ikke vært lett å få med seg hver eneste bortekamp, men Christer har fortsatt vært et fast innslag på tribunen på Marienlyst, frem til slutten av september, da studier sørget for at han flyttet til Murcia i Spania.

Det hindret han imidlertid ikke fra å få med seg Ælv Classico lørdag kveld. Med avgang 07.00 fra Murcia lørdag morgen var han på norsk jord halv 11, og kort tid etter ankomst Drammen var kampforberedelsene i gang.

- Det var en artig dag, der jeg fikk vært med gode kompiser på puben før og etter kamp. Det er nettopp det kameratskapet som gjør det verdt det, innleder Christer.

Dette gjorde han attpåtil midt i eksamensperioden, og omtrent 24 timer etter avgang fra Murcia var han på flyet igjen. Allerede i dag var det duket for ny eksamen på UCAM, som universitetet heter.

Med andre ord ble det en kort visitt på hjemlige trakter, og med ett eneste mål: Være tilstede på Ælv Classico og oppleve tribunelivet før, under og etter kampen.

Noen vil da kanskje tro at han følte reisen som bortkastet, men det avfeier han uten å nøle.

- Selv om vi taper og spiller en dårlig kamp så slutter man ikke å støtte laget. Jeg ville uten tvil gjort det samme igjen. Lidenskapen min for klubben og stemningen på tribunen gjør at det er verdt pengene og tiden man bruker på det, sier han.

I tillegg trekker han frem GodsetUnionens «corteo», altså den felles marsjen til stadion, vist på bildet øverst i saken, som et høydepunkt på turen - og omtaler den som en av de beste som er gjort i Norge.

- Det var den beste corteoen vi har hatt noensinne.

Annonse fra Eliteserien: