Følger SIF i tykt og tynt

Christer Nilsen (19) var bare tre uker gammel da pappa tok han med på Marienlyst for første gang. I år kommer Christer til å være ringside på alle SIFs kamper.

Annonse:

«Så rødt som blod – så hvit som snø,
Så blått som hav vårt Strømsgodset.
Du er den aller vakreste - den flotteste og beste.
I sol og snø og regnevær – så vil vi alltid værra der.
Deg vil vi elske til vi dør – og aldri ha noen annen»

Disse strofene har drammensgutten Christer Nilsen sunget gjennom hele bardommen og oppveksten. Ordene i GodsetUnionens hyllestsang er i aller høyeste grad dekkende for hans eget forhold til Strømsgodset. Christer stiller opp for klubben sin i tykt og tynt, han synger høyt og gir av seg sjøl.

Alt for å hjelpe Godset frem til tre nye poeng.

- Strømsgodset er på mange måter livet mitt. Klubben betyr alt, sier Christer Nilsen.

Tre uker gammel lå gutten i barnevogna da en stolt pappa trillet inn på Marienlyst. Motstander var Ham-Kam. Året var 2000. En tøff tid for Strømsgodset, men en ny supporter kom til.

- Jeg er nærmest født og oppvokst på tribunen. Jeg hadde vel egentlig ikke noe valg, smiler Christer.

Med årene er lidenskapen blitt stadig sterkere. I fjor så Christer 28 kamper live - det var kun seks han gikk glipp av. I har han ikke misset noen. Og det kommer han heller ikke til å gjøre – med mindre noe spesielt inntreffer. Så langt i år har Christer vært til stede på 30 kamper. Han bestemte seg for å se alle kampene ovet et glass på Kings Arms før serieåpningen. Gutten har holdt ord.

- I år slår jeg til og med Kim Rolund i antall kamper, smiler han.

AJN_6339
Christer (sittende på gjerdet) på plass i Ranheim tidligere i år.

Christer er en av mange SIF-supportere som bruker Groundhopper-appen som vi nå har innledet et samarbeid med. Han har registrert hele 373 SIF-kamper og ligger inne på topp 10-listen blant Godset-fans som begynner appen aktivt.

Christer sjekket som vanlig inn på Marienlyst i forrige hjemmekamp mot Rosenborg og er en av tre stykker som vinner årets SIF-julegenser. De to andre er Ina Marie Solheim og Roger Solbakken. Gratulerer!

Men tilbake til Christer og hans ekte kjærlighet til Strømsgodset. Søndag klokken 06.00 sitter 19-åringen selvsagt på bussen som tar fansen til Molde. Retur er cirka 24 timer senere.

Dedikasjonen er total.

- Jeg reiser til Molde for å hjelpe gutta til tre poeng. Spiller vi som mot Rosenborg kan vi vinner der. Jeg er sterk i trua på at vi ikke rykker ned. Det er en grunn til at jeg reiser til Molde, sier Christer Nilsen.

Etter sommerferien fikk han også Tifo-ansvaret i GodsetUnionen. Det blir stadig flere oppgaver og mer ansvar for unggutten, men han tar det på seg med glede.

- Kameratskapet, lidenskapen, klubbfølelsen, samholdet. Det er det det handler. Jeg er vokst opp med det, sier Christer.

Det har mange gode minner opp gjennom årene, øyeblikk han aldri vil glemme. Seriegullet i 2013 er åpenbart, det samme gjelder seieren mot MIF i 2015.

- Og så er det kampen på Nadderud i fjor. Det var en eksplosjon av følelser da vi scoret det siste målet.

- Hva er høydepunktet i år?

- Seieren i Tromsø var jævla deilig. Det var en fantastisk tur. Utrolig gøy å vinne der oppe med gode kompiser på tribunen.

Men sesongen er ikke over riktig ennå - og når det neste høydepunktet kommer, vil Christer Nilsen som alltid være på plass.

I sol og snø og regnevær. Så vil han alltid værra der.

_A7R5669GodsetUnion
Christer Nilsen i midten av bildet med flagg.

 

Annonse fra Eliteserien: