Ulland er tilbake!

Vi har gleden av å ønske Eirik Ulland Andersen (30) hjertelig velkommen tilbake til Strømsgodset! Kantspilleren har i dag signert en avtale ut 2025-sesongen.

Annonse:

Se intervju med Eirik Ulland Andersen på YouTube eller i videospilleren under:

Eirik Ulland Andersen ble raskt en publikumsyndling da han kom til Strømsgodset fra Hødd sommeren 2016. I løpet av to og et halvt år i blå og hvit drakt scoret han 23 mål på 74 kamper. Ulland hadde en fryktet frisparkfot og var også nest sist på mange mål i denne perioden.

Vinteren 2019 ble han solgt videre til Molde. Her har Ulland scoret 18 mål på 56 kamper, og han var spesielt innflytelsesrik da Molde gjorde suksess i Europacupen.

Eirik Ulland Andersen mistet hele 2022-sesongen grunnet en korsbåndskade, men er nå er helt restituert og han har vært i full trening de siste månedene. Han er kampklar og spilleberettiget til lørdagens hjemmekamp mot Vålerenga.

Leder for sport og spillerlogistikk i Strømsgodset, Jostein Flo, forteller at Ulland har vært på radaren til klubben flere ganger etter han forlot Drammen. Av ulike årsaker har ikke en overgang latt seg materialisere.

Før nå.

Denne gangen var timingen god for alle parter.

- Det er flere her hos oss som kjenner Ulland veldig godt, og vi har snakket mye sammen etter han reiste til Molde. Nå var det et godt tidspunkt for han å komme tilbake. Vi trenger Ulland med hans kvaliteter, og Ulland trenger oss som klubb. Perfekt match, sier Flo.

Med en ung spillertropp har det vært ønskelig å bringe mer rutine inn i gruppa denne sommeren. Det får vi nå med Eirik Ulland Andersen og Bent Sørmo. Spillere med god mentalitet og sterk vinnervilje. Spillere som stiller krav til de rundt seg, samtidig som de er lagspillere.

Ulland kommer inn med spisskompetanse i siste tredjedel av banen, dette er en spiller som har godt med målpoeng å vise til i klubbene han har spilt for. I Molde har han stort sett spilt fast i de periodene han har vært skadefri.

- Ulland er proff og han vet hva som skal til. Vi trenger flere spillere med godt sluttprodukt, sier Flo.

DSC01603.jpg
Eirik Ulland Andersen er tilbake i Strømsgodset og spilleklar til morgendagens hjemmekamp mot Vålerenga. Foto: Børre E. Helgerud

For Eirik Ulland Andersen føles det som å komme hjem. Han har pleid kontakten med sine venner i Strømsgodset og har hele tiden hatt et ønske om å ta på seg den marineblå drakten igjen. Når han nå gjør comeback så er det naturligvis med nummer 23 på ryggen.

- Det er noe helt spesielt med Strømsgodset. Det føles litt som å komme hjem. Det er dette som er klubben min. Jeg hadde to og et halvt fantastiske år her sist. Klubben, byen og supporterne har stor plass i hjertet mitt, sier Ulland.

Han hadde kontrakt med Molde ut sesongen, og det var ingen umiddelbar plan om å bytte beite nå i sommer. Men da SIF-ledelsen kom på banen var Ulland aldri i tvil.

- Jeg ønsker å være med på en opptur med SIF og bidra til at klubben tar steget mot toppen av norsk fotball igjen. Det er noe på gang i Strømsgodset og det motiverer meg stort. Jeg merker det på atmosfæren i hele klubben. Og så er det godt å kjenne seg ønsket. Det betyr veldig mye for meg, sier 30-åringen, som tar med seg samboer Elisabeth og deres to barn på flyttelasset. Nå setter de straks i gang med husjakten.

- Drammen er en skikkelig fotballby og jeg gleder meg til å oppleve trykket og stemningen på stadion, med supportere som gir alt for klubben sin. Jeg elsker å spille fotball ute på Marienlyst, sier Eirik Ulland Andersen.

Nå som alle papirer er signert og klare, ser han bare frem til lørdagens kamp mot Vålerenga. Ulland-sangen kommer nok garantert til å runge ut over Gamle Gress. Han har trent hardt og lenge for å komme tilbake etter skaden, og de fysiske testene viser at Ulland er både raskere og sterkere enn før.

Nå gjelder det bare å komme i gang å spille kamper.

- Jeg føler meg i fin form, og har trent godt over tid, og jeg er klar til å bidra allerede i kampen mot Vålerenga på lørdag. Jeg håper det kommer mye folk og at det blir en magisk ramme på kampen, sier Strømsgodsets nye nummer 23.

Kjøp billett til lørdagens kamp her:

815x315-2.jpg

 

Annonse fra Eliteserien: