Bent Sørmo klar for Strømsgodset

Bent Sørmo (26) har i dag signert en fireårskontrakt med Strømsgodset. Forsvarsspilleren kommer til oss fra belgiske Zulte Waregem. Vi ønsker Bent hjertelig velkommen til klubben!

Annonse:

Se intervju med vår nye spiller på YouTube eller i videospilleren under:

Sørmo har tilbrakt de to siste årene i belgisk toppserie, men nå vender trønderen tilbake til norsk fotball. Fra 2018 til 2021 spilte han 92 kamper for Kristiansund BK – 88 av disse i Eliteserien.

Sørmo var sentral for et fremadstormende KBK og fra sin høyrebackposisjon imponerte han såpass at Zulte Waregem kom på banen sommeren 2021. Tidligere har 26-åringen også spilt for Levanger og Rosenborg, og han har også flere aldersbestemte landskamper for Norge.

I Belgia har Sørmo bekledd både høyrebacken og høyre midtstopper i en trebackslinje. Han hentes til Strømsgodset primært for å konkurrere om en midtstopperplass. Bent Sørmo er en hurtig forsvarsspiller som er god med ball, og han kommer til Drammen med solide referanser og kvaliteter som vil passe godt inn i vår spillestil.

- Vi har jobbet en stund med dette og vi er veldig fornøyd med å få Bent på plass. Han vil tilføre erfaring i troppen, noe som er viktig for oss, og han har egenskaper både som spiller og type som vi trenger i laget. En energisk og hardtarbeidende forsvarsspiller som publikum på Marienlyst kommer til å like godt, sier leder for sport og spillerlogistikk, Jostein Flo.

DSC01649.JPG
Bent Sørmo signerte fredag en fireårskontrakt med Strømsgodset. Foto: Børre E. Helgerud

Bent Sørmo spilte fast den første perioden i Zulte Waregem, men fikk etter hvert en kneskade som holdt ham lenge på sidelinjen. Han har nå vært skadefri i ett års tid, og er i god fysisk form og klar for å spille kamper.

Nå gleder Bent Sørmo seg stort til å fortsette karrieren i Strømsgodset og ikke minst få Marienlyst stadion som sin hjemmebane. Her har han spilt flere kamper som KBK-spiller, og dette har alltid vært tøffe bataljer.

- Jeg trengte ikke mange sekundene på å si at Godset var interessant da jeg hørte om muligheten for å komme hit. Jeg har jo vært en del år i toppfotballen, og Godset har alltid vært der, og vært en klubb jeg har hatt et fint bilde av.

Bent Sørmo vil spille med drakt nummer 5 på ryggen i Strømsgodset, og er spilleklar til lørdagens hjemmekamp mot Vålerenga.

Kjøp billett til kampen mot Vålerenga her:

815x315-2.jpg
Annonse fra Eliteserien: