Tre landslagsdebutanter

Tre unge SIF-spillere har debutert på landslag den siste uka. Her er en oppsummering av landslagsperioden.

Halldor Stenevik (bildet) har tidligere representert Norge hele 46 ganger på aldersbestemte landslag fra G15 til G19, og fikk nå også sin debut på U21-landslaget. Løpsmaskinen fra Austevoll var også tatt ut til forrige samling, men kom ikke på banen grunnet skade.

Norges startellever på Marienlyst i går, med Johan Hove i midten foran.

Denne gangen var 21-åringen klar til å bidra, og fikk de siste ti minuttene i bortekampen mot Kroatia, som endte med 3-2-tap for de norske gutta. I går fikk han 20 nye minutter i 3-0-seieren over Estland.

Les mer om gårsdagens kamp her.

Samtidig startet Johan Hove begge kampene på Norges midtbane. Johan har nå spilt ti kamper på U21-nivå, og totalt spilt hele 59 kamper med flagget på brystet.

Neste U21-landskamp på Marienlyst er mot Finland 12. november. Billettsalget til den kampen er allerede åpent. Kjøp billett her.

En annen som har spilt kvalifisering til U21-EM er Kreshnik Krasniqi. 20-åringen representerer Kosovo, og startet begge de to kampene mot Tsjekkia. Dessverre ble det tap i begge kampene, med 0-1 på hjemmebane og 0-3 på bortebane, i Kreshniks sjuende og åttende kamp på U21-nivå.

Debut for Enersen og Blikstad

Samtidig fikk vi to debutanter som aldri før har spilt med det norske flagget på brystet. Ole Enersen ble tatt ut på U20-landslaget til kampene mot Portugal og Polen, og kom inn fra benken i begge kampene. I 2-1-seieren over Portugal fikk Åssiden-gutten de siste ti minuttene, og i 5-1-tapet for Polen på mandag fikk han de siste 17 minuttene.

Den 17 år gamle midtstopperen Eirik Blikstad, som er en del av rekruttgruppe til daglig, har hatt en god sesong som kaptein for Team SIF i 3. divisjon. Forrige helg ble han belønnet med sitt første landslagsuttak, og etter å ha sett 2-1-seieren over England fra benken spilte han hele kampen i 3-1-seieren over Russland.

Gratulerer så mye til de to lokale unggutta med landslagsdebut!

Scoring for Mawa Sesay

De to siste som har vært ute og representert Norge på aldersbestemte landslag er Tobias Gulliksen (G18) og Mawa Sesay (J16). Tobias spilte fra start i alle tre kampene i kvalifiseringen til U19-EM, der Norge gikk videre til eliterunden etter 3-0 over Kosovo og 5-0 over Wales, før det ble 0-1-tap for gruppevinner Georgia i siste kamp.

Mawa Sesay scoret sitt andre landslagsmål i 4-1-seieren over Ungarn i går, etter å ha sett hele 5-0-seieren over Bulgaria fra benken. Det norske J16-landslaget har med disse resultatene fått en svært god start på EM-kvalifiseringen før Irland venter på fredag.

Viljar og Ari på A-landslag

Viljar Myhra på trening med A-landslaget foran VM-kvalifiseringskampen mot Tyrkia.

I tillegg til de sju Strømsgodset-representantene på aldersbestemte landslag, ble to av våre spillere også tatt ut på A-landslaget for første gang. Det ble dessverre ikke noe spilletid på verken Viljar Myhra eller Ari Leifsson, men vi er uansett svært stolte av de to, og overbevist om at flere muligheter venter i tiden fremover.

Etter gode prestasjoner i vårt midtforsvar ble Ari tatt ut til kvalifiseringskamper for A-landslaget for første gang for snaue to uker siden. Den tidligere U21-landslagskapteinen har én A-landskamp fra før, i en vennskapskamp mot El Salvador. På denne samlingen så han kampene mot Armenia og Liechtenstein fra benken.

Der uttaket av Ari var av det planlagte slaget ble Viljar hasteinnkalt dagen etter kampen mot Vålerenga, etter at Per Kristian Bråtveit meldte forfall til samlingen. Viljar dro umiddelbart til landslagssamlingen, der han satt på benken mot Tyrkia og Montenegro.