- tør å gå din egen vei, det er like muligheter til å lykkes

I forkant av kampen mot Viking møtte over 70 jenter og damer opp til en inspirasjonsdag med fokus på like muligheter i arbeidslivet. Det ble en motiverende og innholdsrik dag.

Annonse:
Marienlyst Ungdomsskole var søndag ettermiddag fylt opp av spente og motiverte jenter som ønsket å bli inspirert til å tenke utradisjonelt og annerledes i sin yrkesvei. Sammen med Betonmast ønsket vi i Strømsgodset og ta grep for å få et mer likestilt arbeidsliv. Betonmast operer i byggebransjen, som fortsatt er veldig masnnsdominert, og dette ønsker de å jobbe med. Betonmast gikk derfor inn i Strømsgodset med et særlig fokus på å gi jenter like muligheter - både på banen og i arbeidslivet.  

I Strømsgodset har vi valgt oss et bærekraftmål som handler om å bidra til et mer inkluderende Drammen. Herunder vil vi også være med å bruke vår posisjon til å bidra til et mer inkluderende arbeidsliv. Denne gangen var fokuset på jentene, og vi ønsket å ufarliggjøre det å velge mannsdomminerte bransjer for jenter.

Ønsker seg flere jenter

Kristian Gjestmoen (Betonmast) og Alexander Aas (Trebo). Foto: Christoffer Odden
Kristian Gjestmoen (Betonmast) og Alexander Aas (Trebo). Foto: Christoffer Odden

Hele seansen ble elegant ledet av tidligere håndballspiller og verdensmester Linn-Kristin Riegelhuth Koren. Hun brenner selv for å motivere jenter til å gå sin egen vei, og følge drømmene sine, slik hun selv gjorde som ung håndballspiller. På scenen snakket Knut Erik Hovde og Anne Aasen fra Viken Fylkeskommune om hvilke karrieremuligheter som ligger der, både i skoleverket og ute hos bedrifter som lærlinger.

Kristine T. Finnestrand og Katharina Dalbakk fra Strømsgodsets Damelag. Foto: Christoffer Odden
Kristine T. Finnestrand og Katharina Dalbakk fra Strømsgodsets Damelag. Foto: Christoffer Odden

Videre snakket Kristian Gjestemoen fra Betonmast og Alexander Aas fra Trebo om det å være kvinne i byggebransjen, og hvorfor bransjen ønsker seg flere jenter. Alexander benyttet også anledningen til å si noen motiverende ord til de fremmøtte om det å gå sin egen vei og stole på de valgene man tar. Første del av seansen ble rundet av med intervju med to av damelagets spillere Katharina Dalbakk og Kristine Tjellaug Finnestrand om deres mål og drømmer for fremtiden. 

Ann S. Fjerdingstad, Marie Rekve og Hannie Evensen. Foto: Christoffer Odden
Ann S. Fjerdingstad, Marie Rekve og Hannie Evensen. Foto: Christoffer Odden

Jenter fra mannsdominerte yrker

Etter pause fikk vi høre inspirerende og lærerike historier fra jenter som har jobbet og jobber i mannsdominerte bransjer. Styreleder i Strømsgodset, Ann Sire Fjerdingstad, snakket om viktigheten av å ta sjansen når du får den og hvilke muligheter det gir. Ingeniørgeolog Marie Rekve fortalte om sin vei inn i byggebransjen og hvilke erfaringer hun har gjort seg på veien.

Elisabeth Lohk, Foto: Christoffer Odden
Elisabeth Lohk, Foto: Christoffer Odden

Til slutt fortalte prosjekteringsleder i Betonmast Hannie Evensen og hvordan hun som jente ble tatt i mot på byggeplassen. Felles for alle tre var at de turte å tenke annerledes og ta sjansen når de fikk den. 

Hele seansen ble rundet av med et inspirerende foredrag fra senterleder på Gulskogen, Elisabeth Lohk. Elisabeth har hatt en rekke lederstillinger, flere av disse i mannsdominerte bransjer, og hun fortalte om sine beste råd til andre jenter som vil bli ledere.

Synne Vo. Foto: Christoffer Odden
Synne Vo. Foto: Christoffer Odden

Før deltakerne gikk over til stadion for å overvære Strømsgodset-Viking, ga kaptein Gustav Valsvik siste status på det sportslige og forventninger til kveldens kamp.

Musikktalent fra Gudbrandsdalen

I tillegg til det faglige innholdet ble det også rom for kulturelle bidrag i mellom de ulike innleggene. Med oss på arrangementet hadde vi sanger og låtskriver Synne Vo. 23 år gamle Synne er en fremadstormende artist med nydelig stemme og en sjarmerende gudbrandsdalsdialekt. Synne synes selv det var inspirerende å høre de ulike foredragene, og delte også litt fra sin reise inn i en annen mannsdominert bransje, nemlig musikkbransjen. Med andre ord, en artist som passet midt i blinken for søndagens arrangement.

Etter litt enkel bevertning og mingling trakk deltakerne over til Marienlyst Stadion og fikk med seg folkelivet på tribunen når Strømsgodset møtte Viking. 

 

Se bilder fra seansen her, tatt av fotograf Christoffer Odden: 

Her ser du en liten video fra arrangementet


Annonse fra Eliteserien: