Tilbake på feltet igjen

Tirsdag var Godset-gutta tilbake på Marienlyst igjen etter 10 dagers hjemmekarantene. Vi tok en prat med Lars-Jørgen Salvesen. Se hele intervjuet her.

Annonse:

Etter at en juniorspiller testet positivt for Covid-19 havnet spillere og støtteapparat i 10 dagers hjemmekarantene. Det var uansett planlagt fri fra torsdag til søndag, sånn sett fikk det ikke så store sportslige konsekvenser. Alle spillerne har i løpet av karanteneperioden vært gjennom to Korona-tester og alle prøvene kom heldigvis tilbake negative.

Tirsdag var gutta tilbake i fellestrening på Marienlyst og det var tydelig å se at det var en lettere stemning i gruppa nå. Disse dagene har åpenbart bidratt til å skape et mentalt overskudd foran de siste seks kampene.

Etter økta tok vi en prat med Lars-Jørgen Salvesen.

Se hele intervjuet her:


- Det var en tung kamp sist. Så på en måte var det litt hell i uhell at vi fikk noen dager fri og fikk koblet av litt, men det har selvfølgelig vært kjedelig og tungt å være i karantene. Det er ekstremt begrenset hva man kan gjøre og det blir litt lange dager. Men nå er vi endelig tilbake og det var deilig å trene igjen i dag.

- Dere lever under ganske strenge regler med kampprotokollen til NFF og har gjort det lenge. Begynner det å tære på at det er så strengt og lite man kan gjøre?

- Nei, jeg synes ikke det. For egen del er jeg bare glad for at vi får lov til å spille og vi har trent sånn noenlunde som normalt. Mitt liv her i Drammen har ikke vært så mye annerledes fra i fjor. Sånn er det å være toppfotballspiller. Litt annerledes er det jo selvfølgelig, men jeg er mest fornøyd med at vi får lov til å spille og gjøre det vi er mest glad i.

- Seks kamper gjenstår av sesongen. Hvordan ser du på innspurten?

- Vi ligger nede i dritten nå og må bare grave oss ut av den. Det er seks mange kamper igjen og Bodø nå til helgen, men vi har så tro på oss selv at vi føler vi kan vinne mot alle lag. Vi går for seier rett og slett og det sier seg selv at vi trenger noen seire fremover for å berge plassen.

- Blir man påvirket og preget av at det har gått lang tid siden forrige seier?

- Nei, jeg føler egentlig ikke det. I noen av kampene vi har spilt uavgjort har jeg følt at vi har spilt som vi burde vunnet. Da tenker jeg spesielt på Rosenborg og Viking-kampen. Vi har hatt noen gode prestasjoner, men også noen som har vært langt bak mål. Vi må bli mer stabile og være oftere oppe på toppnivået vårt.

- Hva må til for å finne tilbake til de prestasjonene vi hadde tidligere i sesongen?

- Det handler mye om å bidra med det grunnleggende. Det var det som manglet mot Mjøndalen. Der var vi ikke i nærheten, verken i innsats, innstilling eller vilje. Det holder ikke. Da hjelper det ikke hvor god plan man har og hvilke tanker man har før kampen. Det må bare ligge i bunn og vi må starte der. Vi må få skikkelig trøkk i spillet igjen og få til presset igjen, da tror jeg det kan bli nok poeng utover høsten.

- Hvordan håndterer vi å møte Glimt?

- Det kan være et lag som passer oss bedre. De skal jo spille for enhver pris og er ekstremt gode til det. Men vi elsker å presse høyt og et sånn lag kan passe oss bedre enn et slag om slår langt. Det blir en spennende kamp og på vårt beste kan vi hamle opp med Bodø/Glimt.

Se video fra tirsdagens trening her:


Annonse fra Eliteserien: