Juniorspiller har testet positivt for Covid-19

Sent mandag kveld ble Strømsgodset orientert om at en juniorspiller i klubben har testet positivt for Covid-19. Det innebærer at hele A-laget er satt i karantene til 16. november.

Annonse:

Juniorspilleren, som er en del av rekruttstallen, har trent med A-laget siden vi startet opp igjen etter Korona-oppholdet. Han har ikke vært involvert i kampsituasjon.

Spilleren ble testet søndag kveld og er nå i 10 dagers isolasjon. Han hadde sin siste trening med laget fredag. Spilleren har ingen symptomer og føler seg i fin form. Han ble testet fordi han har vært i kontakt med en person som senere fikk påvist Korona-smitte.

Den positive Covid-19 testen betyr at alle spillerne i A-lagstroppen og de i støtteapparatet som har vært i kontakt med utøveren, er satt i hjemmekarantene til og med mandag 16 november, som er 10 dager etter siste kontakt.

Grunnet den kommende internasjonale perioden vil det ikke påvirke vår neste kamp mot Bodø/Glimt som spilles 22. november. Alle som er i karantene skal Korona-testes de neste dagene.

- Vi håndterer dette i tråd med Covid19-forskriftene og er i tett dialog med lokale helsemyndigheter og Norges Fotballforbund. Vi har startet smittesporing i klubben og gjennomfører tester av alle som har vært i nærkontakt med spilleren, sier klubblege Erik Dag Knudsen.

Han har også orientert MIF via deres klubblege, men de skal ikke karantene siden spilleren ikke var involvert i kampen lørdag.

Smittevernoverlege i Drammen kommune, Einar Sagberg, sier at han har god dialog med klubblege Erik Dag Knudsen.

- Strømsgodset følger nå de gjeldende karanteneregler og vi har god dialog med medisinsk ansvarlig i klubben. Vi krysser fingrene for at det ikke smitter videre i laget, sier Sagberg, som har nok å henge fingrene i om dagen.

- Drammen er en av kommunene i landet med høyest forekomst av smittede per innbyggertall og jeg vil igjen understreke viktigheten av å redusere sosial kontakt til et minimum, sier han.

Strømsgodset tar smittevern på alvor og har iverksatt strenge interne tiltak de siste ukene, med bruk av munnbind på stadion, to meters avstand på møter, hyppig renhold av de områder som er i bruk og hjemmekontor for flere ansatte. Stadion er stengt ned for andre enn de som jobber der.

For eventuelle spørsmål kontakt medie- og kommunikasjonssjef i Strømsgodset, Magne Jordan Nilsen, på telefon 90540475.

Annonse fra Eliteserien: