- Stolt på Jakobs vegne

Henrik Pedersen mener landslagsuttatte Jakob Glesnes har vist stor utvikling på flere områder de siste månedene.

Annonse:
Jakob poserer for pressefotografene i Romania.
Jakob poserer for pressefotografene i Romania.

Søndag ble kapteinen hentet inn på landslaget til tirsdagens EM-kvalifiseringskamp mot Romania i Bucuresti. Han er den første SIF-spilleren på tre år som er med i den norske troppen. Mandag trente Jakob for første gang med A-landslaget på Arena Nationala i den rumenske hovedstaden.

- Jeg ble overrasket da jeg fikk telefonen fra landslagsledelsen, men det er selvsagt kjempestort for meg personlig å få denne muligheten. Det er et skritt i riktig retning og gir et skikkelig boost å vite at man ikke er så langt unna. Nå er det bare å jobbe på videre, sier 25-åringen.

 

Mer bevisst fotballspiller

Jakob Glesnes har vært gjennom to utfordrende sesonger i Strømsgodset og stått rakrygget i denne motgangen som ung kaptein. Den siste tiden har han i likhet med laget hevet prestasjonene - en fremgang som ikke kommer av seg selv. 

- Jeg er glad på klubbens vegne og stolt på Jakobs vegne at han er tatt ut på landslaget. Han har jobbet så hardt for dette og hatt stor utvikling de siste tre måneder. Han har utviklet seg som menneske og som leder og han er blitt mer stabil i sine prestasjoner på banen. Jakob har hele tiden hatt et høyt toppnivå – nå har han også fått et høyere bunnivå. Han er blitt taktisk dyktigere defensivt og bedre i duellspillet, ikke bare i lufta, men også til å forsvare seg en mot en, sier HP.

Han har hatt mange samtaler med Jakob siden han overtok som hovedtrener. De har pratet mye fag og taktikk, men vel så mye på det menneskelige plan.

- Nå kan Jakob være en god leder selv om han spiller en dårlig pasning. Jeg opplever at han er blitt en mer bevisst fotballspiller og mer disiplinert overfor de taktiske oppgavene som laget står overfor, sier Henrik videre.

Bedre kollektivt

Han prater mye om å bygge kultur i Strømsgodset. På banen, på feltet, i garderoben, i hverdagen. Det er en kontinuerlig prosess der kapteinen naturligvis er en sentral skikkelse.

- Jakob setter hele tiden standarden for hva som er okay og ikke okay. Sånn sett har han utviklet seg til å bli en fantastisk anfører for Godset.

Jakob er ikke i tvil om hvorfor han har hevet prestasjonene de siste månedene.

- Vi er blitt et bedre kollektiv. Vi holder oss stadig vekk til matchplanen og henger bedre sammen som lag. Det blir det også lettere for hver enkelt spiller, sier han.

Han opplever at hovedtreneren gir tillit og trygghet, noe som er viktige suksesskriterier.

- Jeg føler at Henrik stoler veldig på meg. Det gir en stor trygghet, sier Jakob Glesnes på telefon fra Bucuresti.

_E6A0827Jacob Glesnes

 

Annonse fra Eliteserien: