- Vet hvor vi har hverandre

- Vi tar steg for steg og må fortsette i den retningen. Hardt arbeid, gode kampplaner, gode forberedelser og riktig fokus, sier kaptein Jakob Glesnes.

Annonse:

I Tromsø ble årets første borteseier sikret. Det var på mange måter en taktisk triumf, der kampplanen satt nesten perfekt. Frisparket som ledet til seiersmålet kom etter glimrende kollektivt press høyt i banen.

Strømsgodset står nå med fire seire på de seks siste kampene. Søndag kan vi sikre den fjerde strake på hjemmebane når Odd gjester Marienlyst. Tre måneder etter Henrik Pedersen overtok som hovedtrener, ser vi et lag i klar bedring. Men ingenting kommer av seg selv.

Vi har tatt en nærmere prat med Jakob Glesnes om hvordan han opplever det som skjer. Det første kapteinen presiserer er at det er mye arbeid som gjenstår.

- Dette er bare en start. Vi har ikke oppnådd noe som helst ennå, bortsett fra at det er opp til oss selv i stedet for at vi er avhengig av andre, sier Jakob.

- Vi må ikke tro at vi er bedre enn vi er. Det holder ikke at vi er på 100 prosent i 75 min. Vi må være på 100 prosent i 95 minutter, fortsetter han.

Grundige forberedelser

Nå er alt fokus på Odd-kampen søndag. Når den er ferdigspilt, flyttes fokuset videre til MIF i neste. Sånn går det utover høsten. En av gangen. En ny kampplan for hver motstander som skal optimalisere mulighetene for seier, som skal bidra til at spillerne går trygge til oppgaven.

- Henrik og teamet har vært flinke til å forberede hva som møter oss. Vi har en klar plan på hva vi skal gjøre og det føles nesten som vi ligger et steg i forkant, sier Jakob.

Henrik gir tydelige beskjeder til Jakob og spillerne. Det gjelder å følge planen.
Henrik gir tydelige beskjeder til Jakob og spillerne. Det gjelder å følge planen.

I retur har Henrik og teamet fått stor lojalitet fra spillerne. Og stadig bedre disiplin og fysisk kapasitet.

- Det er den defensive strukturen som har fått oss dit vi er nå. Vi stresser motstanderen høyere i banen, flere går i press samtidig og vi får duellene høyere opp. Som Henrik sier: Du spiller aldri en dårlig fotballkamp hvis du gjør de defensive oppgavene ordentlig, sier Jakob Glesnes.

I tre måneder har Henrik Pedersen terpet på at spillerne skal lære seg til å jobbe hardere sammen. Det nytter ikke at en og en løper i press. Det skal sprintes. Det handler om små detaljer som avgjør om dette sitter eller ikke.

- Nå vet alle hva oppgavene til hver enkelt er. Vi flytter beina samtidig, vi vet hvor vi har hverandre hele tiden.

Krever mer av hverandre

Henrik har pratet om at kulturen i gruppa er blitt sterkere. Jakob opplever det samme og spesielt den siste måneden. Det bygges stein på stein, for å si det litt kjedelig.

- Vi har en trener som er veldig klar og som krever mye av oss. Spillerne krever også mye av hverandre – det må til for at vi skal bli bedre. Det er nok den største forbedringen vi har hatt den siste måneden. Vi tør å kreve mer av hverandre, sier Jakob Glesnes.

Her har også de nye spillerne bidratt i positiv retning. De har kommet godt inn i gruppa og sørget for økt kvalitet og profesjonalitet.

- Det så vi egentlig fra dag 1. Alle har kommet fint inn i det. Alle er sultne spillere som har lyst til å lære og utvikle seg videre, sier midtstopperen.

Annonse fra Eliteserien: