Moses sikret ny uavgjort

Start så ut til å få med seg tre poeng hjem fra Marienlyst, men et snaut kvarter før slutt banket Moses Mawa inn det viktige utligningsmålet – og sørget for at det endte uavgjort for sjette (!) SIF-kamp på rad.

Annonse:

Vi oppsummerte kampen med Johan Hove, Moses Mawa og Henrik Pedersen. Se sendingen i opptak her.

Kampen der ingen kunne tape – og der tre poeng hadde vært enormt viktige for begge lag foran sesonginnspurten – endte 1-1.

Et Strømsgodset-lag med ti mann kjempet seg tilbake i kampen etter å ha kommet under like før pause, og tretten minutter før slutt sørget Moses Mawa for balanse i regnskapet da han fra kort hold banket ballen opp i nettaket.

Med det fortsetter altså uavgjort-rekken, som nå er oppe i hele seks kamper. 

Se høydepunktene fra kampen her.


Allerede fire minutter ut i kampen fikk Start en eventyrlig dobbeltmulighet. Viljar Myhra gjorde en fremragende reaksjonsredning på den første, og han gjorde det ikke noe dårligere da Martin Ramsland fikk muligheten fra omkring fem meters hold på returen.

Etter en noe vaklende start tok vi mer over etter hvert som kampen satte seg. Vår største sjanse før pause kom etter halvspilt 1. omgang, da Moses Mawa kom til avslutning på et innlegg fra Johan Hove. Avslutningen ble dessverre blokkert av en Start-forsvarer.

Start i ledelsen etter straffe

Sju minutter før pause fikk så Start straffe etter at Ipalibo Jack holdt en Start-spiller på et hjørnespark. Fra krittmerket var veteranen Christian Bolaños sikker da han sendte gjestene i ledelsen.

Slik sto det også til pause.

Ti sekunder ut i den andre omgangen var Moses på ferde igjen. Angriperen vant ballen høyt og kom på skuddhold, men igjen ble avslutningen blokkert.

Snaue ti minutter senere var det Lars-Jørgen Salvesen sin tur. Et hjørnespark fra Mikkel Maigaard havnet hos spissen på hjørnet av femmeteren. Han vendte bort en Start-forsvarer og la ballen over på venstrefoten før han banket til, men Start-målvakt Wichne gjorde en god redning.

Vi dominerte det aller meste av banespillet, og presset Start bakover i banen i første halvdel av 2. omgang.

Jack utvist – Moses utlignet

Etter 68 minutter fikk imidlertid Ipalibo Jack sitt andre gule kort, og vi måtte avslutte kampen med ti mann. I minuttene etter utvisningen fikk Start kampen litt mer inn i sitt spor, men det varte ikke lenge.

Ti minutter etter det røde kortet kom utligningen. En god ball fra Duplexe Tchamba havnet hos Lars Vilsvik, som spilte frem Johan Hove. Han hælsparket ballen videre til Moses Mawa, som kranglet ballen forbi to Start-forsvare før han banket ballen opp i nettaket.

I minuttene etter utligningen ble vi presset bakover av Start, før vi igjen tok over kampen igjen, og skapte de største sjansene til å avgjøre kampen.

Den største av dem kom fire minutter på overtid. Lars-Jørgen Salvesen satte full fart foran mål på et innlegg fra høyre, men maktet akkurat ikke å stusse ballen i nettmaskene.

Dermed endte det 1-1.

Kampfakta
Strømsgodset - Start 1-1 (0-1)

21. runde i Eliteserien, Marienlyst stadion, 600 tilskuere
Mål: 0-1 Christian Bolaños (39., str.), 1-1 Moses Mawa (78.)
Gule kort: Niklas Gunnarsson, Nico Mickelson (SIF) og Mohamed El Makrini (STA)
Rødt kort: Ipalibo Jack (SIF, to gule)
Dommer: Espen Eskås, Bækkelagets SK

Asset 1 Asset 2
1
V. Myhra

26
L. Vilsvik
5
N. Gunnarsson
4
D. Tchamba
14
N. Mickelson

8
J. Hove
42
I. Jack
20
M. Maigaard

11
K. Tokstad
88
L. Salvesen
10
M. Mawa
Substituted out 86'
Goal 78'
Innbyttere
17
T. Gulliksen
58
S. Hammershaug
70
S. Hanssen
30
F. Holst-Larsen
9
M. Mølvadgaard
64
S. Pop
80
A. Nyhagen
51
A. Stenseth
Substituted in 86'
40
M. Sætra
Innbyttere
 • 17
  T. Gulliksen
 • 58
  S. Hammershaug
 • 70
  S. Hanssen
 • 30
  F. Holst-Larsen
 • 9
  M. Mølvadgaard
 • 64
  S. Pop
 • 80
  A. Nyhagen
 • 51
  A. Stenseth
  Substituted in 86'
 • 40
  M. Sætra

Før kampen

Lars Vilsvik, lagets eldstemann, fyller 32 år i dag, og markerer begivenheten med å være tilbake i startelleveren og spille sin kamp nummer 326 for Strømsgodset.

Han erstatter med det Ari Leifsson. Utenom det fortsetter Henrik Pedersen med det samme laget.

Kreshnik Krasniqi er utilgjengelig etter å ha testet positivt covid-19, mens både Ari og Valdimar Ingimundarson er i karantene etter at han lagkamerat på det islandske U21-landslaget gjorde det samme. Les mer om det her.

Prosper Mendy, Halldor Stenevik, Jonathan Parr, Herman Stengel og er også utilgjengelige i kveld. Mendy er fortsatt i rehabilitering etter kneskaden han pådro seg før sesongen, mens Halldor har en liten skade i foten, der det fortsatt gjenstår litt før han er klar. Jonathan Parr er på vei tilbake, men ikke kampklar riktig ennå.

Herman Stengel er tilbake på feltet, var i bruttotroppen til kveldens kamp, men ble testet på tidligere søndag og ble ikke klarert for kamp.

En som derimot er i troppen er Konnerud-gutten Fabian Holst Larsen. Den unge høyrebacken skrev proffkontrakt fredag, går rett inn i troppen – og blir med sine 15 år og 292 dager den yngste i en Strømsgodset-tropp siden Martin Ødegaard i 2014.

Annonse fra Eliteserien: