Moses sikret ny uavgjort

Start så ut til å få med seg tre poeng hjem fra Marienlyst, men et snaut kvarter før slutt banket Moses Mawa inn det viktige utligningsmålet – og sørget for at det endte uavgjort for sjette (!) SIF-kamp på rad.

Vi oppsummerte kampen med Johan Hove, Moses Mawa og Henrik Pedersen. Se sendingen i opptak her.

Kampen der ingen kunne tape – og der tre poeng hadde vært enormt viktige for begge lag foran sesonginnspurten – endte 1-1.

Et Strømsgodset-lag med ti mann kjempet seg tilbake i kampen etter å ha kommet under like før pause, og tretten minutter før slutt sørget Moses Mawa for balanse i regnskapet da han fra kort hold banket ballen opp i nettaket.

Med det fortsetter altså uavgjort-rekken, som nå er oppe i hele seks kamper.

Se høydepunktene fra kampen her.

Allerede fire minutter ut i kampen fikk Start en eventyrlig dobbeltmulighet. Viljar Myhra gjorde en fremragende reaksjonsredning på den første, og han gjorde det ikke noe dårligere da Martin Ramsland fikk muligheten fra omkring fem meters hold på returen.

Etter en noe vaklende start tok vi mer over etter hvert som kampen satte seg. Vår største sjanse før pause kom etter halvspilt 1. omgang, da Moses Mawa kom til avslutning på et innlegg fra Johan Hove. Avslutningen ble dessverre blokkert av en Start-forsvarer.

Start i ledelsen etter straffe

Sju minutter før pause fikk så Start straffe etter at Ipalibo Jack holdt en Start-spiller på et hjørnespark. Fra krittmerket var veteranen Christian Bolaños sikker da han sendte gjestene i ledelsen.

Slik sto det også til pause.

Ti sekunder ut i den andre omgangen var Moses på ferde igjen. Angriperen vant ballen høyt og kom på skuddhold, men igjen ble avslutningen blokkert.

Snaue ti minutter senere var det Lars-Jørgen Salvesen sin tur. Et hjørnespark fra Mikkel Maigaard havnet hos spissen på hjørnet av femmeteren. Han vendte bort en Start-forsvarer og la ballen over på venstrefoten før han banket til, men Start-målvakt Wichne gjorde en god redning.

Vi dominerte det aller meste av banespillet, og presset Start bakover i banen i første halvdel av 2. omgang.

Jack utvist – Moses utlignet

Etter 68 minutter fikk imidlertid Ipalibo Jack sitt andre gule kort, og vi måtte avslutte kampen med ti mann. I minuttene etter utvisningen fikk Start kampen litt mer inn i sitt spor, men det varte ikke lenge.

Ti minutter etter det røde kortet kom utligningen. En god ball fra Duplexe Tchamba havnet hos Lars Vilsvik, som spilte frem Johan Hove. Han hælsparket ballen videre til Moses Mawa, som kranglet ballen forbi to Start-forsvare før han banket ballen opp i nettaket.

I minuttene etter utligningen ble vi presset bakover av Start, før vi igjen tok over kampen igjen, og skapte de største sjansene til å avgjøre kampen.

Den største av dem kom fire minutter på overtid. Lars-Jørgen Salvesen satte full fart foran mål på et innlegg fra høyre, men maktet akkurat ikke å stusse ballen i nettmaskene.

Dermed endte det 1-1.

Strømsgodset - Start 1-1 (0-1)