Kreshnik Krasniqi har testet positivt for Covid-19

Sent torsdag kveld ble Strømsgodset informert om at midtbanespiller Kreshnik Krasniqi har testet positivt for Covid-19 etter samling med U21-landslaget til Kosovo. Han er nå satt i ti dagers isolasjon på karantenehotell i Drammen.

Annonse:

Det har brutt ut smitte i troppen til Kosovo, der flere spillere har testet positivt for Covid-19. Kreshnik tok to tester i løpet av samlingen – begge var negative. Han tok en ny test ved ankomst på Gardermoen onsdag og sent torsdag kveld kom svaret på at denne er positiv.

Kreshnik ble fraktet direkte fra Gardermoen til hotell i Drammen, der han uansett skulle være i ti dagers karantene. Etter den positive testen blir han nå fulgt opp av smittevernteamet i Drammen kommune, samt har daglig telefonkontakt med Strømsgodsets medisinske ansvarlig, klubblege Erik Dag Knudsen.

Kreshnik har ikke utviklet noen symptomer.

- Jeg føler meg fin. Jeg har kun litt hodepine, ellers går det bra, sier spilleren.

- Kreshnik blir fulgt opp av smittevernteam og vi vil ha daglig kontakt for å se om han har symptomer. Per nå har han ikke utviklet sykdom, sier Erik Dag Knudsen.

Kreshnik Krasniqi har ikke vært i nærkontakt med noen i Strømsgodset etter han returnerte fra samlingen. Derfor påvirker ikke hans positive Covid-test søndagens kamp mot Start.

Ari Leifsson og Valdimar Thor Ingimundarsson er også satt i ti dagers hjemmekarantene etter samling med det islandske U21-landslaget.

Èn spiller i den islandske troppen har testet positivt for Covid-19.

Ari og Valdimar testet negativt underveis i samlingen. De tok en ny test ved ankomst på Gardermoen fredag – også denne er negativ.

- Begge spillerne er satt i ti dagers hjemmekarantene, i henhold norsk til norsk smittevernlov, sier Knudsen.

Det innebærer naturlig nok at Ari og Valdimar ikke er aktuelle til søndagens kamp mot Start på Marienlyst.

Annonse fra Eliteserien: