Seks debutanter fra utviklingsavdelingen

Da han fikk tillit fra start mot Molde i går ble Andreas Nyhagen den sjette spilleren fra egen utviklingsavdeling med debut i Eliteserien denne sesongen.

Annonse:

Tidlig i årets sesong fikk både Kreshnik Krasniqi (19), Sondre Fosnæss Hanssen (19), Sebastian Pop (18) og Tobias Fjeld Gulliksen (da 16, nå 17) sine debuter i Eliteserien.

Sondre har allerede notert 17 kamper på øverste nivå, mens Tobias fikk sin første kamp fra start forrige måned. 

– Jeg er veldig stolt over at så mange unge har fått muligheten til å bidra i sesonginnledningen. Ikke bare har de fått muligheten, de har bidratt til poeng. Igjen vil jeg trekke frem samarbeidet jeg har hatt med Henrik og trenerteamet som helt avgjørende for å få spillerne i stand til å prestere på det nivået de nå viser. Det er en spennende tid fremover, sa toppspillerutvikler Kjetil Lundebakken i etterkant av debutene til den unge kvartetten.

I samme kamp som Tobias opererte i startoppstillingen for første gang, bortekampen mot Sandefjord, fikk så Aleksander Stenseth (20) sin eliteseriedebut – og den målfarlige kantspilleren har allerede rukket å få med seg to nye innhopp siden den gang.

Mot Molde i går var det Andreas Nyhagen (21) fra sin tur, da han, noe overraskende for mange, fikk tillit fra start av Henrik Pedersen i Nico Mickelsons karantenefravær.

Alle de seks debutantene har gått gradene gjennom utviklingsavdelingen og opp på A-laget til Strømsgodset.

– Det var selvfølgelig stort. Det har vært en drøm lenge å debutere, så det var deilig, sa 21-åringen etter gårsdagens kamp.

Mot god motstand ble det etter hvert tungt for Valdres-gutten, som grunnet begrensningene knyttet til covid-19 har fått lite kamptrening de siste månedene. Han gjorde imidlertid en god figur den snaue timen han spilte, og var fornøyd med at han fikk bidratt offensivt – slik han i kjent stil har gjort i 3. divisjon de siste sesongene.

På 47 kamper for Team SIF siden han kom til klubben i 2017 har han notert seg for ni scoringer fra sin backposisjon – noe som må kunne sies å være solide tall for en forsvarsspiller.

Fem minutter før pause i gårsdagens kamp kunne han ha notert seg for en målgivende for A-laget da han spilte gjennom Moses Mawa, men avslutningen ble reddet av målvakt Andreas Linde – mens Moses kanskje kunne fått straffespark da han i avslutningsøyeblikket ble lagt i bakken av Birk Risa.

Se intervjuet vi gjorde med Andreas i etterkant av debuten her.


Mot Molde var også Riel Chol Nguen (19) på benken for første gang, som Fabian Holst-Larsen (15) var mot Start sist. Simen Hammershaug var på benken for første gang mot Bodø/Glimt på sin egen 20-årsdag i starten av oktober – og har siden vært på benken ved ytterligere åtte anledninger.

Kanskje er en av disse den neste Henrik Pedersen gir eliteseriedebuten.

Annonse fra Eliteserien: