Fire stolte debutanter

I løpet av den siste uka har fire lokale talenter debutert for Strømsgodset i Eliteserien. Vi har tatt en prat med Sondre Fosnæss Hanssen (19), Kreshnik Krasniqi (19), Tobias Fjeld Gulliksen (16), Sebastian Pop (18). Se intervju her.

Annonse:

Strømsgodset har aldri stilt et yngre lag i Eliteserien enn de har gjort i de siste to kampene. Mot Sarpsborg 08 startet vi kampen med et snittalder på 22,7 år - og vi avsluttet med rekordunge 21,4. Her fikk Sondre Fonsæss Hanssen sin debut fra start, mens Sebastian Pop kom innpå i sluttminuttene.

Mot Aalesund søndag var snittet på startelleveren nede i 22,8 år, mens vi avsluttet kampen med 21,7 år. Troppens yngste, 16-åringen Tobias Fjeld Gulliksen, fikk sin offisielle debut da vi jaktet seieren i sluttminuttene. Midtbanespilleren fra Konnerud rakk å bli involvert og fikk vist at det er spennende ting i vente fra han fremover.

Disse tallene viser at Strømsgodset nå er blant de aller yngste toppserielagene i Europa, i følge International Centre for Sports Studies (CIES) som utarbeider statistikk for europeiske ligaer. Danske FC Nordsjælland har lavest snitt siden juli i fjor med 22,6 år. Se oversikten her.

Det gror utvilsomt godt i Strømsgodset om dagen og det ligger masse hardt arbeid bak fremgangen som disse gutter viser. Toppspillerutvikler Kjetil Lundebakken gleder seg over utviklingen.

- Jeg er veldig stolt over at så mange unge har fått muligheten til å bidra i sesonginnledningen. Ikke bare har de fått muligheten, de har bidratt til poeng. Igjen vil jeg trekke frem samarbeidet jeg har hatt med Henrik og trenerteamet som helt avgjørende for å få spillerne i stand til å prestere på det nivået de nå viser. Det er en spennende tid fremover, sier Lundebakken.

Se hele intervjuet med de fire SIF-debutantene her:


Lundebakken sier følgende om gutta som har gått gradene gjennom utviklingsavdelingen:

- Kreshnik fikk en etterlengtet debut mot Odd. Han har slitt med en skade de siste to sesongene som har satt en liten brems i utviklingen hans, men har hatt en god oppkjøring denne sesongen. Jeg er veldig glad for at det nå endelig ser ut som at ting løsner for ham. Jeg vet hvor mye dette betyr for Kresh.

- Sondre fikk virkelig vist at han har noe på dette nivået å gjøre i treningskampene i vinter. Jeg husker spesielt kampen mot Hobro hvor han spilte en god kamp og løste duellen mot Pål Kirkevoll på en god måte. Jeg er imponert over måten han spilte kampen mot Sarpsborg på. Han møter en meget driblesterk spiller i Ofkir, og kom veldig godt ut av det. 

- Sebastian hadde en veldig god utvikling i fjor. Dette var noe av grunnen til at vi valgte å ta han med på treningsleir i Spania. Seb ble virkelig kastet inn i det i Sarpsborg på stillingen 3-2 og bidro til at laget fikk med seg alle tre poengene i sluttminuttene.  Sebastian skal utfordres til å bli mer direkte i spillestilen sin, samtidig som han skal utvikle sin gode fysikk til å bli et monster i forsvar. 

- Tobias begynte å få minutter for A-laget allerede i fjor i treningskampene i landslagspausene. Dessverre har han slitt litt med skade i år, men har trent  godt de siste ukene. Tobias har gode ferdigheter på små flater, og kan være en spiller som gjør ting på egenhånd. Tobias har absolutt ting han må jobbe med, men har en veldig spennende ferdighetsprofil.

Annonse fra Eliteserien: