Ovenstad blir med videre

Martin Rønning Ovenstad (24) har signert en ny avtale med Strømsgodset ut 2019-sesongen.

Annonse:

Midtbanespilleren har trent med laget gjennom hele vinteren og nå er det klart at Lier-gutten blir værende i sitt kjære Strømsgodset.

- Godset har betydd mye for meg i veldig mange år og jeg hadde ikke lyst til å reise noe annet sted i Norge. Derfor ble det et enkelt valg for meg og jeg er kjempeglad for å få fornyet tillit og fornyet kontrakt. Nå skal jeg vise at jeg fortjener det, sier 24-åringen.

Martin Rønning Ovenstad har vunnet seriegull og to seriesølv med Strømsgodset og spilt 95 kamper for klubben. Etter 2016-sesongen ble Martin solgt til Sturm Graz, men oppholdet i Østerrike bar preg av lite spilletid. I fjor sommer returnerte han derfor til Godset og Drammen for å hjelpe klubben i en vanskelig situasjon. Han spilte nesten gratis siden det ikke var budsjettert med flere signeringer.

Hovedtrener Bjørn Petter Ingebretsen er veldig tilfreds med måten Martin kom inn i spillergruppa og påvirket garderoben på en positiv måte. Han har vært tydelig på at han ønsker å ha med Martin videre, både fordi han har ferdigheter som passer inn i spillestilen og fordi han er en klubbspiller som vet hva det innebærer å bygge kultur.

- Martin elsker Strømsgodset og han viser det hver dag. Han har en mentalitet som vi trenger i klubben, han går foran og er en foregangsfigur i gruppa. Martin har vært med på mye i Godset og vet hva som kreves, sier BP.

Han er også tydelig på at Martin Rønning Ovenstad har et høyere nivå inne en han fikk vist forrige sesong med lite kamptrening. Nå får 24-åringen en hel oppkjøring og det gjør at han legger et ordentlig fundament i bunn.

Se hele intervjuet med Martin her:


- Nå har jeg sesongoppkjøringen til å bevise. Jeg skal bare «gønne» på og bevise at jeg fortjener å spille, sier Martin.

- Hva skal du bidra med i Godset denne sesongen?

- Jeg skal bidra med innsats, jeg skal bidra med trøkk og få gutta til å blø for drakta. I tillegg skal jeg bidra med bra pasningsspill, jeg skal spille gjennom ledd og få tempo i spillet, svarer han.

- Du var med sist vi bygde opp noe som ble veldig bra. Ser du konturene av det samme igjen nå?

- Jeg ser mange av de samme konturene. Vi satser litt ungt igjen, vi henter yngre spillere med stort talent som kommer til å utvikle seg. Mange av de kommer til å bidra allerede i år. Det funket veldig bra forrige gang og jeg tror det er riktig måte å gjøre nå.

Samtidig blir det viktig å være tålmodig og dra i samme ende av tauet. Der skal Martin Rønning Ovenstad være en bidragsyter. For å skape en ordentlig kultur må alle involvert være i stand til å tenke langsiktig og sette laget foran seg selv.

- Det er viktig at vi står sammen og da må vi ha med alle. Nå ser det ut som den pila peker oppover og det er positivt, sier Martin Rønning Ovenstad.

- Vi har en god spillerstall og en litt ny spillestil som kan ta tid å få satt. Men vi er fortsatt Godset og nå kan vi overraske, fortsetter midtbanespilleren.

Annonse fra Eliteserien: