Mendy tilbake på feltet

Tolv måneder etter kneoperasjonen er vår sprudlende franskmann endelig tilbake for fullt på treningsfeltet.

Annonse:

Venstrebacken fra Paris tok med sin energiske spillestil og herlige personlighet sin plass i hjertene til Strømsgodset-supportere høsten 2019, og det var et tungt slag både for Prosper selv og våre tilhengere da han røk korsbåndet i februar i fjor.

Nå har 24-åringen lagt tolv måneder med rehabilitering og opptrening bak seg. Han har gradvis blitt ført tilbake til trening, og i forrige uke deltok han for første gang på en full fellesøkt. Fra og med denne uka er han i full trening med lagkameratene.

- Det er helt fantastisk å være tilbake her ute. Det har vært et tungt år, men jeg er veldig glad for å være tilbake på banen igjen, sier han med sitt sedvanlige, brede smil.

Det å miste muligheten til å drive med idretten han elsker har naturlig nok vært mentalt krevende i seg selv, og det har naturlig nok heller ikke vært enklere av å være langt unna familie og venner, i et land der han befinner seg nettopp for å spille fotball.

Han har gjennom skadeperioden blitt støttet av både medspillere og klubben, men det er ikke til å legge skjul på at det har vært en utfordrende periode. Nå snur forhåpentligvis lykken for Mendy, som håper 2021-sesongen skal bli slik både han og vi hadde forventninger om at 2020-sesongen skulle bli.

Se klipp fra Prosper Mendys første fotballøkter etter comebacket her.


Gjort grundige undersøkelser

Selv har Mendy følt seg klar til å returnere for fullt i noen uker allerede, men har de siste ukene blitt holdt igjen av vårt medisinske apparat. Dette for å sørge for at man er helt trygg på at han er klar for å slippes løs. Det er derfor gjort grundig testing, både før økter når han har vært uthvilt, og etter økter når han har vært sliten.

- Vi har vært veldig grundige i opptreningen og tilbakeføringen til Prosper. Han har gjennomført og bestått tester i både styrke, hurtighet, utholdenhet, koordinasjon og ballteknikk. Nå har han fått grønt lys fra oss i fysioteamet, forteller hovedfysioterapeut Tom Arild Wike.

Det betyr at han nå er i hendende til fysisk trener Aaron Horne, som i tiden fremover gir Prosper grundig oppfølging for å sørge for at alt går som det skal og at belastningen er på riktig nivå. Det er denne tilbakeføringsprosessen som skal gjøre Mendy klar for kamp igjen når han er moden for det.

Mendy innrømmer at den siste ventetiden, mens han selv har følt seg klar for å returnere for fullt, har vært frustrerende, men nøler ikke med å takke fysioteamet for jobben de har gjort for ham.

- De har gjort helt riktig, og gjort alt de kan for at alt skal gå bra. Det er frustrerende når du står midt oppe i det og føler deg klar, men vi jobber mot det samme målet og de har gjort det for mitt beste. Jeg setter stor pris på det de har gjort for meg, sier Mendy.

Nå er naturligvis neste mål å finne tilbake til fotballformen og bli kampklar. Hvor lang tid det tar er selvfølgelig vanskelig å si noe om akkurat nå, men forhåpentligvis får vi se Mendy i aksjon når vi etter hvert får spille treningskamper igjen.

Annonse fra Eliteserien: