Prosper Mendy og Marius Hoel

Mendy ved godt mot

Prosper Mendy jobber hardt for å komme seg tilbake fra korsbåndskaden han pådro seg i februar. Vi tok en prat med den franske humørsprederen for å høre hvordan det går.

Annonse:

– Jeg synes vi har spilt godt. Vi har en ung, men god gruppe, og vi må jobbe mye og lære mye. Det handler om å fortsette på den jobben vi har startet på og beholde den stemningen vi har i laget nå. Det blir en tøff sesong, men vi må ta en kamp av gangen, sier Prosper Mendy om lagets sesong så langt.

En sesong han har måttet følge fra tribunen. Det er gått omkring fem måneder siden den franske humørsprederen opererte kneet for korsbåndsskaden han pådro seg i treningskampen mot Bodø/Glimt i februar, en skade som trolig kommer til å holde han ute hele 2020-sesongen.

Spesielt den første tiden var tung for venstrebacken. Etter en svært positiv høstsesong med Strømsgodset i fjor var 24-åringen klar for å ta nye steg sammen med laget i 2020, men slik ble det ikke.

– De første ukene var vanskelige, som ny, i et annet land langt unna familien min. Men etter det måtte jeg være positiv, det blir vanskelig hvis man ikke er det. Jeg er ikke alene om å få en sånn type skade, det er noe mange spillere må gjennom, og man må ha fokus på å jobbe hardt for å komme tilbake sterkere og så fort som mulig, sier franskmannen i sitt første intervju siden skaden.

Step by step

Han har imidlertid ikke mistet motet av at 2020-sesongen røk før den var i gang, men har derimot vært positiv og tålmodig i opptreningsperioden. De siste ukene har han tilbrakt mye tid ute på feltet sammen med fysioteamet – riktignok fortsatt uten fotballsko.

Men til tross for at han ikke kan delta på fotballøvelsene hjelper det på humøret å kunne være ute på feltet  – og Mendys gode humør ser ut til å smitte over på resten av spillergruppa.

– Jeg er positiv og smiler mye. Det er viktig å ha det gøy sammen med gruppa, og det har hjulpet meg mye i det siste.

Den tidligere Badajoz-spilleren må riktignok smøre seg med tålmodighet litt til før han igjen kan ikle seg Strømsgodset-drakta. En såpass alvorlig skade krever lang rehabilitering, og vi må nok vente til 2021 før vi får se Mendy tilbake i full vigør.

– Man må ta seg tid, og det er min første skade, så jeg vil ikke få nye skader ved å være tilbake for tidlig, men jeg skal jobbe hardt for å være tilbake så fort som mulig.

Se hele intervjuet med Mendy her.


Annonse fra Eliteserien: