Kreshnik forlenger kontrakten

Kreshnik Krasniqi har i dag forlenget sin kontrakt med Strømsgodset ut 2022.

Annonse:

Den unge midtbanespilleren hadde frem til nå kun kontrakt til sommeren, men har nå satt navnetrekket sitt på en ny toårsavtale med Strømsgodset.

- Kreshnik har vist at han tar ansvar for egen utvikling, og tatt store steg den siste tiden. Han er en spiller det skal bli spennende å følge med på og som vi har stor tro på, forteller sportssjef Jostein Flo.

Samtidig som klubben viser tydelig at Kreshnik er en spiller man ønsker å utvikle videre og satse på, viser Kreshnik at han ønsker å få gjennombruddet sitt på Marienlyst.

- Jeg forlenger kontrakten fordi klubben har gitt meg signaler om at de vil satse på meg. Det å spille seg inn på laget her er en utfordring, men det er en utfordring jeg føler meg klar for. Jeg vil kjempe om en plass i elleveren hver uke og få gjennombruddet mitt, sier 20-åringen.


Han tydeliggjør at han har et stort ønske om å få gjennombruddet her i Strømsgodset, klubben han har vært i siden han var 15.

Her har han gått trappetrinnene fra tredjelaget til A-laget, men langt ifra uten nedturer på veien. Han har slått hardt tilbake etter langvarige skadeopphold, og brukt de periodene til å bli en enda bedre fotballspiller. Spesielt perioden da han røk korsbåndet som 16-åring, og ikke kunne ta på seg drakta og gå ut på Marienlyst på over et år var en mental test – som i høyeste grad ble bestått.

«Jeg vil kjempe om en plass i elleveren hver uke og få gjennombruddet mitt.»

— Kreshnik Krasniqi

Tre år senere fikk sin første smak på eliteseriespill, men etter å ha fått både eliteseriedebut og ytterligere fire innhopp i fjor sommer, ble det mindre spilletid enn Kreshnik selv håpet på i fjor høst.

I tiden etter at koronaviruset satte han ut av spill i slutten av oktober har han imidlertid jobbet godt og målrettet – og vist den mentaliteten som gjennom årene i Strømsgodset har vært en av hans største styrker.

Det har resultert i gode prestasjoner i årets oppkjøring. Kreshnik tar nå mer plass på feltet, stiller store krav til både seg selv og medspillere og viser at han ønsker å ta det neste steget.

Nå går han inn i sesongen med en klar mentalitet og ambisjon om å ta steget fra spennende unggutt til en spiller man kan regne med og som utgjør en forskjell på banen. 

Sammen med hovedtrener Henrik Pedersen og toppspillerutvikler Kjetil Lundebakken har Kreshnik laget en god utviklingsplan for tiden fremover. Hovedpersonen selv føler at spillestilen gir han mulighet til å få frem sine beste sider og utvikle seg til å bli en del av laget i større grad.

- Måten vi spiller på gjør at jeg får vist frem mine kvaliteter, sier 20-åringen, som fortsatt er tidenes yngste spiller i norsk toppfotball etter debuten for Hønefoss i OBOS-ligaen som 14-åring.

- Jeg skal bidra med målpoeng, som en boks-til-boks-spiller som kjemper defensivt og skaper ubalanse hos motstander offensivt.

Annonse fra Eliteserien: