– Mer voksen i spillestilen

Kreshnik Krasniqi (20) har vært i fin utvikling i første måned av oppkjøringen, og viste seg fra en positiv side i treningskampen mot Vålerenga. Vi tok en prat med midtbanespilleren etter torsdagens økt på Gulskogen.

Annonse:

Kreshnik fikk sin eliteseriedebut tidlig i fjorårets sesong, og noterte seg totalt for fem kamper i løpet av sesongen. De første fire ukene av årets oppkjøring har vist at 20-åringen fra Hønefoss villig legger ned jobben som kreves for å ta det neste steget – og få sitt ordentlige gjennombrudd på øverste nivå og utvikle seg til å bli en fullverdig eliteseriespiller.

I kampene på A-lagsnivå, inkludert omgangen mot Vålerenga i forrige uke, har han stort sett figurert i den såkalte 6er-rollen, den dypeste av de tre sentrale midtbanespillerne. Den kosovarske U21-landslagsspilleren håndterer riktignok også fullt ut de mer offensive rollene på midtbanen, der han primært har spilt for våre yngre lag, og i enda større grad får vist frem sin gode skuddfot. Nettopp denne allsidigheten gjør at han kan bli en nyttig og anvendelig spiller for A-laget på sikt.

Vi er riktignok ikke der helt ennå, men om disse ukene gir oss et bilde på hva vi kan forvente utover i sesongen kan det bli veldig morsomt å følge Kreshniks utvikling de neste månedene.

Artikkelen fortsetter etter videoen.


– Har knekt en kode

Både hovedpersonen selv og toppspillerutvikler Kjetil Lundebakken er tilfreds med utviklingen, og trekker frem evnen til å variere spillet mellom de kreative pasningene fremover og de trygge, enkle valgene som den største forskjellen på «Kresh» anno 2020 og 2021. Han har rett og slett blir mer voksen i spillestilen.

Samtidig har han vært på vinnerlaget i fire av de fem gangene det har blitt kjørt «culture game» på trening i denne perioden. I en oppkjøring der det foreløpig har blitt dårlig med treningskamper er i alle fall det noe å ta med seg.

– Jeg er veldig fornøyd med det Kreshnik har vist på trening så langt i år. Han har skjønt hvor lista skal ligge, og har samtidig blitt klokere på å gjøre de riktige valgene med ballen. Der har han knekt koden, og det er vi glade for å se, sier Kjetil, som er den i trenerteamet har det individuelle ansvaret for Kreshnik.

Nettopp det å bli mer moden i spillestilen er også et av målene Kreshnik og Kjetil i fellesskap har satt for den unge midtbanespilleren.

– Utviklingen min i år synes jeg har vært stabil. Jeg har satt meg noen mål om å spille mer stabilt, og ikke slå de kreative pasningene hele tiden, og føler meg mer voksen i spillestilen. Nå må jeg jobbe med det defensive, så ser det bra ut, sier Kreshnik selv.

Også i treningskampen mot Vålerenga, vår eneste så langt, og tilsynelatende også eneste på en stund fremover, fikk han vist seg positivt frem. Kreshnik spilte de siste 45 minuttene, og hadde blant annet et c-moment av en gjennombruddspasning etter snaue ti minutter på banen.

Artikkelen fortsetter etter videoen.

Avslutter uka med internkamp

Nå må man som nevnt ty til internkamper de neste ukene, så får tiden vise når vi kan få et motstanderlag på motsatt halvdel igjen. Det er imidlertid bare sånn det er, og fokuset er først og fremst rettet mot det vi kan gjøre noe med.

– Jeg håper det blir treningskamper, men hvis det ikke skjer får vi gjøre det beste ut av det, avslutter Kresh.

For å komme nærmest mulig kamptrening avsluttes treningsuka med en internkamp på Gulskogen i morgen.

«Kampen» er åpen for presse, men grunnet koronabestemmelsene er vi dessverre nødt til å holde stengt for publikum.

Annonse fra Eliteserien: