Gled et barn som gruer seg til jul

Jula er vanskelig for mange barn og unge som vokser opp i Drammen. Det ønsker vi å gjøre noe med. Se hvordan DU kan være med å gjøre julehøytiden litt bedre for de som har minst.

Annonse:
I starten av 2021 startet vi opp prosjektet «Blått Hjerte» som er et samarbeid mellom Strømsgodset, Kirkens Bymisjon og Redd Barna. Som bidragsytere har vi også med oss BDO, Josefsson Frisør og avdeling for levekår i Drammen Kommune.

Hovedmålet med prosjektet er at Strømsgodset skal bruke sin posisjon og sine kanaler til å sette søkelys på fattigdomsproblematikken i Drammen. Drammen topper statistikken i Norge over barn som vokser opp i fattigdom. Gjennom prosjektet ønsker vi å samle inn penger til ulike tiltak rettet mot barn, ungdom og barnefamilier i Drammen som vokser opp i varig lavinntekt.

Blått hjerte jul.jpg

Behovet er stort

Leder for Kirkens Bymisjon Drammen, Øydis Jahren, merker at behovet er stort nå før jul.

- Vi ser også et ekstra behov nå som strømprisene er så høye. Familier har enda dårligere råd og flere har manko på varmt tøy.

— Øydis Jahren, Kirkens Bymisjon
- Vi får inn utrolig mange søknader fra familier som trenger bistand til julegaver, julemat og annet før jul. Vi ser også et ekstra behov nå som strømprisene er så høye. Familier har enda dårligere råd og flere har manko på varmt tøy.

Kirkens Bymisjon har en rekke tiltak og aktiviteter mot ulike målgrupper nå før jul. De arrangerer blant annet ulike aktiviteter som julekonsert, julekino og julemiddag. I tillegg deler de ut «Jul i en kasse» til familier som trenger bistand av mat, pynt og aktiviteter før jul.

Også Redd Barna opplever økende etterspørsel etter hjelp og bidrag nå i julehøytiden.

- Mange av de vi er i kontakt med er relativt nye i landet og står uten noen form for nettverk. Mange forbinder nok først og fremst Redd Barna med vårt internasjonale arbeid, men vi gjør også mye aktiviteter her i Drammen, sier Rina leder i Redd Barna Drammen.

Redd Barna Drammen jobber særlig med tiltak mot velkomstklassene, som er klasser med barn som er helt nye i Drammen. De arrangerer egne julebord, julebowling og andre sosiale aktiviteter. I tillegg deltar Redd Barna aktivt sammen med Kirkens Bymisjon på aksjonen «Tre søker julegave».

Her ser de særlig en etterspørsel etter julegaver til ungdom. 

- Mange bidrar mye med julegaver til barn, men vi ser at det også er er økende behov for gaver tilpasset de litt eldre barna og ungdommene. 

Slik kan du bidra

Blått hjerte har opprettet en egen juleaksjon i Vipps hvor du som privatperson kan bidra til å gjøre jula litt lettere for familier som sliter ekstra i høytiden.

Eksempler på bidrag:

  • Gi en julegave til barn: 200,-
  • Jul i en kasse for en familie: 500,-
  • Gi et sesongkort til en familie 500,- 
  • Julekino for barn i jula: 100,-

Alle muligheter for bidrag finner du via vår Vipps-aksjon «Blått Hjerte – juleaksjon» Vipps-nummer: 723008

Du kan også levere en ferdig julegave hos Quality Hotel River Station, Comfort Hotel Union Brygge og Tollboden hotell i Drammen innen 15. desember. OBS: Husk å markere pakken med kjønn og alder slik at den enkelt kan finne eieren sin.


 

Annonse fra Eliteserien: