Fra gatelag til A-lag

Våren 2016 startet Torstein Gravdal som spiller på Strømsgodsets Gatelag. Nå er han materialforvalter på klubbens A-laget, og sitter på benken når Strømsgodset spiller kamper i Eliteserien. Les om Torsteins utrolig reise i Strømsgodset her.

Annonse:

I 2016 startet Strømsgodset opp et gatelag for mennesker som har, eller har hatt, utfordringer knyttet til rus. En av de første til å tilslutte seg gatelaget som spiller var Torstein Gravdal. 

- Jeg hadde egentlig ikke forventa å være med så lenge på gatelaget. Det første året så var jeg bare spiller, men så ballet det på seg, sier Torstein med et smil.

Økt ansvar i klubben

Etter bare ett år som spiller på laget fikk han spørsmål om å være med å hjelpe til som materialforvalter rundt Gatelaget. Det takket Torstein ja til, og hverdagen fikk en ny struktur:

- Det ble jo bare en vane, og jeg måtte sørge for å være edru når jeg skulle på jobb. Etter en stund rundt gatelaget ble jeg også tatt med som materialforvalter på EA (Eliteakademiet), og etter hvert G15 og G17, sier Torstein. 

- Hadde det ikke vært for gatelaget så hadde jeg ikke vært her. Det har åpnet mange dører for meg

— Torstein Gravdal
I takt med at ansvaret og arbeidsmengden økte, økte også antall dager Torstein måtte sørge for å være edru og opplagt på jobb. Gatelaget og materialforvalterjobben ble en vei ut av avhengigheten. 

Når A-lagets materialforvalter i høst trengte assistanse på feltet, ble det naturlig å forhøre seg med Torstein. Etter noe opptredener i 2023 ble Gravdal før årets sesong fast assisterende materialforvalter for A-laget 3 dager i uken. 

- Jeg har det bedre når jeg har noe å gjøre, i stedet for å bare sitte hjemme. På treninger har jeg ansvar for å finne frem baller og utstyr, samt rydde og vaske etter trening. I tillegg får jeg også delta på Eliteseriekamper når jeg vil. 

Lappen igjen etter 28 år uten

Torstein Gravdal i SIF-bilen, kun dager etter at førerkortet var i boks
Torstein Gravdal i SIF-bilen, kun dager etter at førerkortet var i boks

I vår ble nok en milepæl nådd for Torstein. I mai i år, etter månedsvis med kjøretimer hos vår gode partner Learn, fikk Torstein tilbake lappen, 28 år etter at han mistet den:

- Det var veldig deilig. Det gjør alt i hverdagen lettere. Jeg hadde egentlig ikke kunne forestille meg at jeg skulle få tilbake lappen. Hadde det ikke vært for gatelaget så hadde jeg ikke vært her. Det har åpnet mange dører for meg, avslutter Torstein. 

- Han har grepet mulighetene

Leder for samfunn, og mangeårig gatelagstrener for Torstein, Lars-Petter Eggen er imponert over Torstein sin reise:

- Torstein har forstått at han kan bruke gatelaget til noe mer enn bare fotball. Han har grepet mulighetene når han har fått dem og vist nysgjerrighet og vilje til ta mer ansvar, og dermed utviklet seg enormt gjennom alle årene i Strømsgodset, sier Eggen.

Som samfunnsledere mener også Lars-Petter at Torstein sin historie er et bilde på hva vi som samfunnsaktør kan bety for menneskers liv:

- Historien til Torstein viser hva det kan gjøre med et menneske når man bli sett, får være en del av et fellesskap og får kjenne på mestring i hverdagen. Det er stas for oss som fotballklubb at vi kan få lov til å være med å påvirke et menneskes liv til det bedre, avslutter samfunnslederen. 

Strømsgodset er utrolig takknemlig for å ha en fyr som Torstein med på laget 💙

tempImageM09iyB.jpg
Torstein med Gatelaget på nasjonal turnering i Bergen

 

 

 

Annonse fra Eliteserien: