Forlater Strømsgodset

Det er nå klart at fire spillere forlater Strømsgodset når kontraktene deres utløper ved nyttår.

Annonse:

Niklas Gunnarsson og Fred Friday er begge med i SIF-troppen for siste gang mot Bodø/Glimt i kveld. Samtidig har både Kristoffer Tokstad og Aleksander Stenseth, som begge er utilgjengelig for spill, spilt sine siste kamper for klubben.

Les mer om Kristoffer Tokstad i egen sak til høyre.

Kvartetten har alle kontrakt ut inneværende sesong, og etter samtaler med de nevnte spillerne er det bestemt at disse avtalene ikke forlenges.

Når det gjelder Morten Sætra, Sondre Fosnæss Hanssen og Fabian Holst-Larsen, som også er på utgående kontrakt, er vi for tiden i dialog om forlengelse av deres kontrakter.

Niklas Gunnarsson (31) kom til Strømsgodset foran 2020-sesongen, og har før kveldens kamp spilt 73 kamper og scoret to mål for klubben. Det gjør faktisk Strømsgodset til den klubben Niklas har spilt flest kamper for gjennom sin innholdsrike karriere.

Gjennom disse sesongene har Niklas vært en viktig mann for oss på banen, og har også hatt en betydningsfull rolle utenfor. Som type gir han mye av seg selv, og han setter alltid et godt eksempel for de yngre spillerne. Slike typer er viktig i en utviklingsklubb som Strømsgodset, der flere av spillerne i A-stallen har lite eliteserieerfaring.

- I tillegg til å ha gjort en god jobb både i vårt midtforsvar og som back når det har vært behov for det, har Niklas vært en enorm bidragsyter i spillergruppa over disse tre årene. Vi setter stor pris på Niklas, og han kommer til å bli savnet både i spillergruppa og klubben, sier leder for sport og spillerlogistikk Jostein Flo om 31-åringen fra Porsgrunn.

Fred Friday (27) kom til oss i januar 2021, etter å ha vært klubbløs i et år etter at han forlot AZ Alkmaar i den nederlandske æresdivisjonen. Fred står bokført med 62 kamper og 14 scoringer for Strømsgodset foran kveldens kamp.

Spesielt viktig var han i 2021-sesongen, da Lars-Jørgen Salvesen dessverre røk korsbåndet i oppkjøringen.

Til tross for at mange utenfor klubben satte spørsmålstegn rundt hans fysiske forfatning spilte Fred samtlige 30 seriekamper gjennom året, og var spesielt i vårsesongen blant våre aller beste spillere. Samtidig ga han oss en ny dimensjon i spillet med sin enorme fysikk og evner som oppspillspunkt.

- Fred Friday har stort sett vært fast på laget de siste to sesongene, og var spesielt viktig for oss forrige sesong. Han har scoret noen fantastiske mål for oss, og gitt oss gode opplevelser, sier Flo om den 27 år gamle spissen.

Etter signeringen av Jonatan Braut Brunes i sommer har Fred i høst fått en ny vår i en slags venstrekant-rolle. Også her har han levert gode kamper i den blå drakta, og vært en viktig spiller for laget.

Mest av alt vil vi nok huske Fred for noen elleville og minnerike scoringer - som blant annet soloraidet i debuten mot gamleklubben Lillestrøm og det eventyrlige kunstmålet hjemme mot Vålerenga i fjor sommer.

Aleksander Stenseth (22) kom til Strømsgodset fra Skeid foran 2018-sesingen, og etter gode prestasjoner for Team SIF i 3. divisjon ble han flyttet opp i A-stallen sommeren 2020.

Den høsten fikk han seks innhopp for A-laget, men det ble også alt vi fikk se av Stenseth i Eliteserien for Strømsgodset. Siden har kantspilleren slitt med skader, og fått lite stabilitet i utviklingen.

Tidligere i år fikk han sjansen fra start i cupkampen mot Hønefoss, men siden den gang har dessverre skadene stått i veien på ny.

Nå føler man at tiden er moden for at «Aleks» får et miljøskifte i håp om å ta de neste stegene.

- Skadene har dessverre stått i veien for Aleksanders utvikling hos oss. Vi håper han nå han finner seg en klubb der han kan utvikle seg videre og få vist seg fra sin beste side, sier Flo om Stenseth.

Vi takker Kristoffer, Niklas, Fred og Aleksander for innsatsen i Strømsgodset og ønsker dem masse lykke til videre i sine karrierer.

Annonse fra Eliteserien: