Før kampen: Sandefjord - Godset

Her er alt du trenger for å forberede deg til kveldens bortekamp mot Sandefjord.

Annonse:

Det er ikke mer enn seks uker siden sist gang vi møtte Sandefjord – da laget fra hvalfangerbyen fikk med seg tre poeng etter et dramatisk og målrikt oppgjør på Marienlyst. Da dommer Kristoffer Hagenes blåste i fløyta sto det 3-4 på måltavla.

Nå er vi ute etter revansje. Tapet i starten av august var tungt å svelge, og både spillere, trenere og supportere satt igjen med mye frustrasjon – som nå skal ut.

Men først litt om Sandefjord. Siden forrige oppgjør har de vært aktive på overgangsmarkedet, og signert tre nye spillere: Deyver Vega, Mats Haakenstad og nå sist Harmeet Singh. Vega fikk sin debut da han ble byttet inn i 2-0-seieren borte mot Mjøndalen sist, mens Haakenstad og Singh kan få sine debuter dersom de blir benyttet i morgen.

For vår del har Valdimar Thór Ingimundarson kommet inn. I videovinduet under kan du se noen høydepunkter fra 21-åringens tid i gamleklubben Fylkir.


Vi har som vanlig også tatt en prat med Henrik Pedersen om kampen som venter.

Mot Rosenborg sist var han svært fornøyd med prestasjonen i store deler av kampen, men det holdt kun til ett poeng mot Åge Hareides menn. Det er små marginer som avgjør fotballkamper, noe vi fikk kjenne på sist helg, og med litt mer dyktighet og marginer vår vei kunne resultatet sett helt annerledes ut.

Den siste tiden har det blitt jobbet godt og strukturert for å være skarpere i de avgjørende øyeblikkene, og hva som kreves for å omsette de gode prestasjonene til trepoengere. 

Se intervjuet med Henrik her, der han også snakker litt om sin store glede over kontraktsforlengelsen til sin målman – Viljar Myhra (24).


Nevnte Myhra forlenget som kjent fredag sin kontrakt med Strømsgodset ut 2023-sesongen. Her kan du se intervju med han.

24-åringen har virkelig tatt opp hansken etter å ha mistet plassen på laget til Martin Hansen i fjor høst, og tatt store steg denne sesongen. I 2020 har han stått frem som en av de beste keeperne i Eliteserien. Senest i vår forrige bortekamp ble han kåret til banens beste av rettighetshaver Eurosport – etter å ha tidvis på egenhånd holdt oss inne i kampen mot Brann, spesielt i den første omgangen.

Etter at Lars-Jørgen Salvesen ble byttet ut på overtid sist er han også den eneste i Strømsgodset-troppen som har spilt samtlige minutter denne sesongen.

Her er noen høydepunkter fra Viljar sin sesong så langt.


Her er Godset-troppen som reiser til Sandefjord i kveld:

1. Viljar Myhra
40. Morten Sætra

2. Ari Leifsson
4. Duplexe Tchamba
5. Niklas Gunnarsson
14. Nico Mickelson
26. Lars Vilsvik
70. Sondre Fosnæss Hanssen

8. Johan Hove
11. Kristoffer Tokstad
17. Tobias Gulliksen
19. Halldor Stenevik
20. Mikkel Maigaard
23. Valdimar Ingimundarson
42. Ipalibo Jack
64. Sebastian Pop
92. Kreshnik Krasniqi

9. Marcus Mølvadgaard
10. Moses Mawa
51. Aleksander Stenseth
88. Lars-Jørgen Salvesen

Kveldens kamp har avspark klokken 18:00 og vises på Eurosport Pluss og dplay.no.

Annonse fra Eliteserien: