Viljar forlenger ut 2023

Viljar Myhra (24) har hatt en strålende sesong i Strømsgodset. Nå har sisteskansen forlenget sin kontrakt med to nye år.

Annonse:

Telemarkingen kom til Strømsgodset fra Odds Ballklubb foran 2019-sesongen. Han signerte den gangen på en 3-årsavtale med klubben. Fredag ettermiddag satte Viljar navnetrekket på toårs forlengelse – ut 2023-sesongen.

Det har vært konstruktive samtaler hele veien og for Viljar har det aldri vært noe tvil om at han ønsker å bli værende i Drammen.

- Jeg har veldig trua på det som skjer her nå. Vi har en kjernegruppe på lengre kontrakter og jeg tror det kan bli veldig moro i årene fremover. Jeg tror også dette er det beste for min utvikling. Nå har jeg en trener her som gir meg tillit, jeg får spille og jeg er i et miljø hvor hardt arbeid er det som gjelder, så det er helt perfekt, sier Viljar Myhra.

Han forklarer sin egen fremgang på dennne måten:

- Da jeg kom hit i fjor hadde jeg fem Eliteseriekamper. Så det handler selvsagt litt om erfaring, det å få tillit og spilletid. Og så har jeg selvsagt jobbet hardt for det, både fysisk og mentalt. 

Se hele intervjuet med Viljar her:


Den siste måneden har flere spillere forlenget sine kontrakter med klubben. Viljar mener det er spennende ting på gang.

- Det spilte en stor rolle at jeg ville bli værende videre. Det er mange gode spillere nå som blir i klubben og mange spillere med stort potensial som gjør at det kan bli veldig moro å spille fotball på Marienlyst i årene fremover. Det er en gjeng her som jobber steinhardt og det smitter over på alle. Hvis du ikke gjør jobben så detter du utafor, sier sisteskansen.

Sportssjef Jostein Flo har jobbet intenst med forlengelser den siste tiden og han har ingen planer om å ta foten av den gassen. I tillegg til Viljar Myhra har også Herman Stengel, Sondre Fosnæss Hanssen og Kreshnik Krasniqi skrevet på nye kontrakter den siste måneden.

- Vi tenker langsiktig, vi har fokus på kontinuitet og vi jobber strategisk med å bygge klubb og lag. Vi har nå en kjernegruppe med spillere som vi er veldig fornøyd med, en sulten gjeng med mange unge spillere som er i fin utvikling, sier Flo.

Han mener Viljar Myhra er et godt bilde på det å stå i et utviklingsløp, jobbe seg gjennnom motgang og gi en spiller tillit og trygghet. 24-åringen fra Silja opplevde en nedtur i fjor da han mistet plassen på laget til Martin Hansen, men han har brukt erfaringene til å komme styrket ut av det. 

- Det står virkelig respekt av måten Viljar har løftet seg denne sesongen. Han oser trygghet og har stor tilstedeværelse i sitt spill, sier Jostein Flo.

- Viljar har utviklet seg til å bli en av ligaens beste keepere og vi er svært fornøyd med at han ønsker å bli med oss inn i en spennende fremtid. Dette er en gledens dag for klubben, fortsetter sportssjefen.

Her kan du se litt av det Viljar har levert denne sesongen:


Annonse fra Eliteserien: