Flyttes opp i A-stallen

Andreas Waterfield Skjold (19) og Fabian Holst-Larsen (17) har foran årets sesong blitt flyttet opp i A-stallen.

Annonse:

I klubbens strategiplan er det vedtatt at et av klubbens mål er å skape én til to nye A-lagsspillere fra egen utviklingsavdeling hvert år, samtidig som A-stallen til enhver tid skal inneholde minst fem klubbutviklede spillere.

Med Morten Sætra, Sondre Fosnæss Hanssen, Tobias Fjeld Gulliksen, Kreshnik Krasniqi, Ole Enersen og Aleksander Stenseth har vi allerede seks spillere i A-stallen som har tatt steget opp fra egen utviklingsavdeling. Samtidig går også Johan Hove inn under de offisielle kravene for å regnes som klubbutviklet. Nå kan vi også legge til to nye navn på denne lista.

Det også helt i tråd med utviklingsløpet man har lagt for disse to spillerne, som begge tidligere har signert proffkontrakt og hospitert med A-laget over lengre tid.

- I fjor høst hadde vi flere spillere i stallen som fikk lite spilletid, og det beste for deres utvikling var å dra videre til nye klubber fremfor å forlenge med oss. Det åpnet samtidig for at vi kunne gi plass til Fabian og Andreas, som er to unge spillere vi har stor tro på, sier Jostein Flo, leder for sport og spillerlogistikk.

Fabian signerte sin første proffkontrakt som 15-åring i oktober 2020, og var få dager senere på benken i Eliteserien for første gang. I første treningskamp i fjorårets oppkjøring fikk han sin uoffisielle A-lagsdebut da han spilte hele kampen mot Vålerenga på høyrebacken, og unggutten fra Konnerud kom godt fra det.

Fabian Holst-Larsen, her under hjemmekampen mot Start i 2020, der han ble vår yngste spiller i en eliteserietropp siden Martin Ødegaard i 2014.
Fabian Holst-Larsen, her under hjemmekampen mot Start i 2020, der han ble vår yngste spiller i en eliteserietropp siden Martin Ødegaard i 2014.

I august i fjor forlenget han kontrakten ut 2022-sesongen, og ble samtidig lånt ut til Fram Larvik i PostNord-ligaen. Nå er Fabian tilbake hos oss flere erfaringer rikere, og blir nå A-lagsspiller for fullt.

- Fabian er en ung og lovende høyreback. Han har hospitert med oss over lengre tid, og også fått vist seg frem i flere treningskamper, før han ble lånt ut til Fram for å ta nye steg i fjor høst. Vi føler nå at tiden er moden for han til å bli en fast del av A-lagstroppen, sier hovedtrener Håkon Wibe-Lund om 17-åringen, som for tiden befinner seg på samling med det norske G18-landslaget.

A-lagsspiller for fullt blir også Andreas Skjold, i likhet med Fabian fra Konnerud. Andreas debuterte for A-laget da han kom inn i cupkampen mot Hønefoss i juli i fjor, og fikk også minutter mot Ready i 2. runde. I august skrev han så sin første proffkontrakt, og har siden den gang vært fast hospitant på A-lagstreningene. Samtidig var han på benken i Eliteserien ved seks anledninger i fjor høst, men debuten på øverste nivå har foreløpig latt vente på seg.

Andreas var også en viktig brikke for G19-laget som tok sølv i nasjonal serie forrige sesong, og var i startelleveren i samtlige fire kamper i det skandinaviske mesterskapet i Marbella i desember.

- Andreas har noen veldig spennende kvaliteter som vi ble kjent med i fjor, med god teknikk og et godt blikk for spillet. Også han har nå fått kjenne på nivået over en lengre periode, og tatt vel imot den utfordringen, så også for han føler vi det riktige for hans utvikling er å bli en fast del av vår treningshverdag, sier Wibe-Lund om den lille teknikeren fra høylandet, som kan bekle både indreløper- og en kantrolle.

20220125-EIR08630Web Andreas Skjold.jpg
Andreas Skjold i Hokksundhallen på første dag av årets oppkjøring.

 

Annonse fra Eliteserien: