Endringer i støtteapparatet

Det blir noen endringer i støtteapparatet rundt A-laget i 2021. Ronny Holmedal, Marius Hoel, Andreas Ranvik og Eirik Fossen gir seg alle i Strømsgodset. Det jobbes nå med å få på plass deres erstattere.

Annonse:

Bilde: Ronny Holmedal takket for seg i forbindelse med lagets avslutningsmiddag før jul.

Holmedal kom inn som assistenttrener i teamet til Bjørn Petter Ingebretsen foran 2019-sesongen og han fortsatte i samme rolle da Henrik Pedersen overtok som hovedtrener i fjor sommer. I tillegg til oppgaver på feltet har han også jobbet med analyse og scouting.

Holmedals toårskontrakt med Strømsgodset utløp etter 2020-sesongen. Før jul ble det avklart at denne ikke forlenges.

I 2021 skal den Sandefjord-baserte vestlendingen blant annet jobbe som sportsutvikler i Flint Fotball.

- Strømsgodset har vært en fantastisk tid for meg. Jeg kommer til å savne folka rundt laget, GodsetUnionen, publikum på kampene, Gamle Gress før hver hjemmekamp. Jeg nøt hver eneste strofe. Det har vært en glede å få jobbe med spillere, trenere og gjengen på kontoret. Strømsgodset er for meg en stolt fotballklubb fra en ordentlig fotballby, med historie, tradisjon og et herlig engasjement. Jeg gleder meg til å komme på stadion som supporter, sier Holmedal.

Fysioterapeutene Marius Hoel (se egen artikkel) og Andreas Ranvik har hatt det daglige ansvaret for behandling og oppfølging av SIF-spillerne, mens Anders Knapstad har vært innne som lærling og bidratt etter behov. Alle trer nå ut av sine stillinger og det jobbes med å få på plass en ny behandlingsløsning for kommende sesong.

Andreas Ranvik i aksjon på treningsleir med SIF.
Andreas Ranvik i aksjon på treningsleir med SIF.

- Jeg ser tilbake på to fantastiske år i Strømsgodset. Det har vært to spennende sesonger, hvorav særlig siste sesong bød på nye problemstillinger og utfordringer med Covid-19 for oss i det medisinske apparatet. Samtidig har det vært to år med godt samhold, høy intensitet og ekte kjærlighet. Jeg har valgt å takke nei til forlengelse av min kontrakt. Dette har vært en av de vanskeligste beslutningene jeg har stått ovenfor, og skyldes ene og alene min familiesituasjon. Jeg vil takke klubben, spillergruppen og støtteapparatet for et utrolig godt samarbeid og ønsker klubben alt godt i sesongen 2021. Vi sees på stadion, sier Ranvik.

Eirik Fossen har vært analyseansvarlig på A-laget gjennom 2020-sesongen, men han har vært tilknyttet Strømsgodset de siste fem årene. Først som trener på EliteAkademiet, deretter ble Fossen heltidsansatt som hovedtrener på GodsetAkademiet. Fossen har også vært assistenttrener på G14 og G16-lagene.

Nå ønsker Konnerud-mannen å prioritere tiden til å fullføre studiene på Norges Idrettshøgskole og det ble vanskelig å kombinere med jobben som dedikert analyseansvarlig i Strømsgodset.

- Jeg er veldig takknemlig for alle mulighetene og den tilliten jeg har fått i Godset. Det har vært utrolig lærerikt. Nå skal jeg fullføre studiet mitt på NIH og jeg har også vært så heldig å få jobb i Konnerud der jeg skal jobbe med barne- og ungdomsfotball. Jeg kommer til å følge Godset som supporter fremover, sier Fossen.

Eirik Fossen la ned mange timer med filming og analyse i 2020.
Eirik Fossen la ned mange timer med filming og analyse i 2020.

Sportssjef Jostein Flo har jobbet gjennom romjulen med å få på plass erstattere og han håper å kunne presentere et komplett støtteapparat for 2021-sesongen om ikke så altfor lenge.

- Det er naturlig med endringer i støtteapparatet i en fotballklubb og det er ingen dramatikk rundt dette. Vi ønsker å ha et så dyktig og funksjonelt team som mulig rundt Henrik Pedersen og vi har kommet ganske langt i prosessen med å få på plass erstattere. Samtidig takker vi alle som nå slutter for jobben de har gjort for Strømsgodset, sier Flo.

Annonse fra Eliteserien: