Diskuterer snøkamper i podden

Den rekordtidlige seriestarten blir heftig diskutert i fotball-Norge. Vi inviterte GodsetUnionens Truls Waaktar Schøne inn i Godset-podden for å få fansens perspektiver på kampoppsettet.

Annonse:

Åpningsrunden på årets Eliteserie kan nærmest kalles en parodi. Den første kampen mellom Ranheim og Brann ble avlyst en time før avspark, mens i Bodø ble lagene sendt i garderoben fordi banen måtte brøytes for snø.

På Marienlyst hadde det ikke blitt kamp uten den fabelaktige innsatsen til kommunen og de frivillige. Selve kampen ble gjennomført i tett snødriv og ballen var ikke synlig for TV-seerne. Det offisielle tilskuertallet var 5122 tilskuere, men det reelle tallet var vesentlig lavere.

To kamper i 2. serierunde er allerede avlyst - det samme gjelder Mesterfinalen mellom Lillestrøm og Rosenborg. Norges Fotballforbund har begrunnet avlysningene med "ekstreme værforhold". Men er det egentlig ekstremt med snø og minusgrader i Norge i mars?

ch_6543
Snøballkamp på Marienlyst i seriepremieren.

I sosiale medier blir norsk fotball som produkt nærmest latterliggjort - på et tidspunkt hvor entusiasmen egentlig burde vært på topp.

Strømsgodset er en av klubbene som har vært mest tydelig på at vi ønsker en senere seriestart - aller helst etter påske. Vi kommer til å jobbe aktivt for dette. Vi mener det er viktig at supporterne, og de som gidder å bruke tid og ressurser på norsk fotball, blir hørt.

Derfor inviterte vi Truls Waaktar Schøne fra GodsetUnionen inn som gjest i ukens podcast for å snakke om hva fansen mener om det som skjer. Og det blir ikke bare samtaler om seriestarten. Hele kampoppsettet, med flere opphold på sommeren, blir livlig diskutert.

Den manglende forutsigbarheten i terminlisten er noe som supportere og samarbeidspartnere også reagerer kraftig på.

Vi tar diskusjonen og sendingen kan lastes ned både iTunes og SoundCloud.

Annonse fra Eliteserien:
Publisert: 15.03.2018, oppdatert: 03.09.2020
Skrevet av: Godset Media